Japanse Kers – een boom met verhalen

Japanse Kers

Hoi! Een artikel over een boom Merle? Jep, een artikel over een boom. Een Japanse Kers wel te verstaan. Deze Japanse Kers staat bij ons in de tuin. En deze staat er al zo lang ik mij kan herinneren. Deze boom vind ik nog steeds zo prachtig wanneer deze in bloei staat. Er komen dan allemaal licht roze bloemetjes tevoorschijn. Zo mooi om te zien! Met dat mooie weer is de boom in bloei gekomen. In deze post laat ik je de mooie Japanse Kers zien en vertel ik je waar deze boom mij allemaal aan doet denken.

De Japanse Kers

Ik woon al 22 jaar hier en die boom staat al zo lang ik mij kan herinneren hier. Een aantal bomen waren oud en hebben wij weg laten halen, maar deze Japanse Kers niet. Nu ik dit verhaal aan het typen ben, hoor ik van mijn moeder dat ook in deze boom een ziekte zit. Gelukkig valt hij nog niet om en bloeien de bloemetjes nog mooi. Ik hoop dat de boom er nog een tijdje kan staan. Maar helaas zijn de meeste takken meer dood dan levend.

In de lente komen er dus mooie bloemetjes aan de boom. Helaas blijven deze nooit lang. Door regen en wind waaien de bloemetjes er snel af. Ik geniet dus extra hard wanneer de bloemetjes eraan komen! Elk jaar is onze tuin daarna helemaal voorzien van een berg roze blaadjes, hihi. Ik weet nog dat ik als kind altijd een hoopje van die blaadjes pakte en deze in de lucht gooide. En daar vervolgens doorheen liep. ‘Het sneeuwt’ riep ik altijd, haha.

Japanse Kers

Boom kijken

Wat ik ook nog weet is dat ik vroeger altijd een bloempje van de boom afplukte en deze in mijn haar deed. Dan liep ik met roze bloemetjes in mijn haren rond, hihi. Super schattig! En op de middelbare school moesten we een werkstuk maken over een boom. Volgens mij moesten we bijhouden hoe de boom groeide door een jaar heen ofzo. Je kunt wel raden welke boom ik koos ;). Ohja, boom kijken. Zo noemde ik dat, haha.

In de winter wanneer de boom niet in bloei staat, weet ik nog dat we er altijd vetbolletjes voor de vogels in hingen. De boom staat namelijk voor ons raam en dan konden we mooi kijken naar de vogeltjes die in de boom zaten en pinda’s en vetbolletjes aten.

Ja, de Japanse Kers. Een mooie boom waarvan ik hoop dat deze nog een tijdje bij ons blijft. Het brengt mooi kleur in de lente. Wel jammer dat die bloemetjes er niet het hele jaar in zitten. Ik laat je nu genieten van deze mooie boom! Deze foto’s heb ik met spiegelreflex camera gemaakt en wat met de nieuwe macro lens. Leuk om mee te spelen!

Foto’s van de Japanse Kers

Japanse Kers
Dit is dus de Japanse Kerst. Deze foto is van ongeveer 2 jaar geleden. Toen zaten er nog best veel bloemen aan. Kijk maar:

Japanse Kers

Japanse Kers

De Japanse Kers nu


Japanse Kers
En dit is de boom nu. Minder takken waar de roze bloemen nog aan groeien helaas. Maar het blijft toch nog een mooi gezicht. De bloemen zijn op deze foto’s ook nog niet helemaal uit. Maar door de regen en wind van dagen erna, was dit de beste dag om foto’s te maken. De close-up foto’s heb ik trouwens met een macrolens gemaakt. Super mooi effect!

Japanse Kers

Japanse Kers

Japanse Kers

Heb jij ook een boom die je heel mooi vindt?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *