Hoe houden wij onze relatie leuk?

Hoi! Hoe houden wij onze relatie leuk? Ik ben geen relatie expert hè, laten we dat voorop stellen. Maar Thijs en ik hebben al 6,5 jaar een relatie. Begonnen via Tinder en hebben nu samen een huis gekocht. In die zes jaar hebben we natuurlijk het één en ander meegemaakt. In dit artikel deel ik wat over onze relatie. En nee, die ga ik echt niet voor je uitpluizen en geheimen blootleggen. Nee, dat zeker niet. Maar ik wil je best mededelen wat wij belangrijk vinden in een relatie en de vraag beantwoorden: hoe houden wij onze relatie leuk?

Raakvlakken

Via Tinder hebben Thijs en ik elkaar 6,5 jaar geleden ontmoet. Samen met een vriendin maakte ik voor de grap een account aan. Die grap is goed uitgepakt zullen we maar zeggen…. Haha. De klik was er vrij snel. Deze jongen op Tinder weet wat hij wil en is niet alleen op zoek naar je weet wel…..

We ontdekten al snel onze raakvlakken en zo ontdekten we steeds meer van elkaar. En als ik eerlijk ben ontdekken we na al die jaren nog steeds dingen bij elkaar. Misschien is dat wel ding nummer één. We ontdekken elke dag nog wel iets nieuws van elkaar of leren dingen van elkaar. Ik zie Thijs ook echt als mijn maatje. En I know, dit hoor je vaker van stelletjes. Maar het is echt zo. Je leeft met elkaar samen en doet alles samen. Dit doe je graag met een maatje toch?!

Ik vertel Thijs ook alles. Hoewel dat soms lastig is. Hij is natuurlijk vijf dagen van huis. Hierdoor appen we veel en bellen we ook regelmatig. Als we elkaar dan op vrijdagavond zien, hebben we elkaar vaak veel te vertellen. Op de één of andere manier is dat ons gezellige momentje. Belangrijke dingen die we gelijk van elkaar moeten weten zijn over de app al ter sprake gekomen.

Maar sommige verhalen of verrassingen sparen we op tot vrijdagavond en dan vertellen we elkaar alles onder het eten. Of beter gezegd: tijdens onze ‘pizza date’. Vrijdagavond eten we vaak pizza en praten we en kijken we een filmpje. Ons momentje samen nadat we elkaar een tijdje niet gezien hebben.

Elkaar vrij laten

Misschien is dat ook iets wat onze relatie leuk houdt?! Of ja, hoe zeg je dat. Doordat Thijs internationaal vrachtwagenchauffeur is en dus vaak vijf dagen van huis is, is het altijd leuk om elkaar weer te zien. Een beetje net als in het begin van je relatie als je elkaar na drie dagen weer zag ofzo. Dat gevoel hebben wij regelmatig nog.

Of ik het erg vind dat ik zo lang alleen ben doordeweeks? Ik ben natuurlijk ook gewoon op mijn werk en als ik thuis kom, vind ik de rust wel fijn. Dan kan ik productief voor mijn blog aan de slag. Plus ik ben als enig kind opgevoed. Ik ben veel alleen geweest en vind dat ook fijn. Hierdoor ben ik ook erg gewend om mijn ‘eigen dingen’ te hebben.

hoe houden wij onze relatie leuk

En Thijs vind dat ook erg fijn. Beide hebben graag soms even tijd voor onze eigen dingen. Elkaar daarin vrij laten vinden wij fijn. Met vriendinnen op zaterdagavond afspreken? Geen probleem. Er zullen stelletjes zijn die denken: je ziet elkaar zo weinig en dan ga je zaterdagavond ook nog ieder apart iets doen. Wij vinden dat geen probleem. Elkaar vrijheid geven. Dat kunnen wij na zes jaar wel.

Maar nu moet je niet denken dat wij helemaal niks samen doen hoor, haha. Nee joh. In het weekend zijn we vaak gewoon samen en doen we ook leuke dingen. Samen in huis rommelen (zeker nu in het nieuwe huis, zijn we veel bezig), samen naar onze favo winkel, de Mediamarkt, of we gaan bij vrienden of familie langs samen.

persoonlijke update

Samen dingen doen maar ook alleen. Dat past heel erg bij ons. In onze relatie leren we ook dingen van elkaar. Ik kan soms wat chaotisch zijn en Thijs is heel erg van het plannen. Dat vult elkaar goed aan. Ik ben meer van projecten afmaken en Thijs kan soms weer met duizend dingen tegelijk bezig zijn. Ik zorg er dan voor dat eerst het ene gedaan wordt en dan het andere.

Tijd maken voor elkaar

Ook belangrijk in een relatie: tijd voor elkaar maken. Zo gaan we graag samen een nachtje naar een hotel. Even samen weg en tijd voor elkaar. Wanneer je dit niet te vaak doet, is het juist extra bijzonder. En daar houden wij van. Ik ben heel eerlijk: beide zijn niet super romantisch aangelegd, haha. Past ook weer goed bij elkaar. In de loop van onze relatie zijn we dat beide wel gaan ‘leren’.

persoonlijke update

Thijs kan zo een lekker ontbijtje voor mij maken en ik kan een filmpje opzetten, kaarsjes aan en wat lekkers erbij. Ook dat doen we af en toe wel. Maar zoals ik al zei: niet te vaak. Dan is het extra bijzonder. Een relatie heb je ook met elkaar in bed. You know what I mean….. Ook hier maken we tijd voor elkaar. Dit is natuurlijk wel een weekendje dingetje bij ons, haha. Doordeweeks wordt lastig. In bed kun je elkaar ook verrassen door bijvoorbeeld eens wat anders te doen dan normaal.

Misschien is een andere plek wel leuk of pak er een speeltje bij. De Lovense Hush Buttplug is bijvoorbeeld spannend om te gebruiken. Je partner kan deze besturen. Of een masturbator die je op afstand met een app kan bedienen. Ik moet een beetje lachen in mezelf. Dit zou echt wat voor Thijs zijn: de Lovense Max 2 is namelijk ook met een app te bedienen. Daar is Thijs wel voor, haha. Zo hebben wij ook nog humor in de slaapkamer. Ook belangrijk vinden wij.Ik heb laatste in een nieuwe lingeriezaak in Doetinchem een slip dress gescoord. Ik weet dat Thijs dat heel mooi vind. Zo kan ik hem daarmee ook verrassen.

hoe houden wij onze relatie leuk

Hoe houden wij onze relatie leuk?

Ja, elkaar verrassen met kleine dingen. Dat houdt een relatie ook leuk en spontaan. En dat laatste zijn wij zeker wel. Binnenkort hebben we beide een week vrij samen. Ik gok dat we ineens samen kunnen bedenken om eropuit te trekken. Hoe houden wij onze relatie leuk? Elkaar vrij laten maar toch ook tijd voor elkaar maken. Elkaar verrassen en spontane dingen doen. Zou dat het een beetje zijn? Voor ons wel en ik gok dat ik nog wel door kan gaan met dingen noemen die wij graag doen.

Ieder mens is anders en iedere relatie ook wel. Is maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zouden zijn, zou saai zijn. Geen idee of je je herkent in deze dingen of zelf een gouden tip hebt om je relatie leuk te houden. Je moet het samen doen denk ik altijd. En je bent met iemand samen waar je van houdt en die bij jou past. Dat moet al voldoende zijn ;).

hoe houden wij onze relatie leuk

Wat doe jij graag als verrassing in je relatie?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1146

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *