Hier word ik rustig van -tips-

hier word ik rustig van

Hoi! Hier word ik rustig van. Ben je wel eens druk dan Merle? Over het algemeen ben ik eigenlijk best rustig. Ik ben niet vaak druk in mijn doen of laten. Toch kan ook ik wel eens druk zijn. En dan is dat vooral in mijn hoofd. Ik merk dan vaak, dat ik ook niet rustig kan zitten. Er spookt dan van alles door mijn hoofd heen. Vaak over wat ik allemaal nog moet doen. Maar van bepaalde dingen word ik rustig.

Vaak ben ik in mijn hoofd druk en denk ik: dit moet nog en dit moet nog. Uiteindelijk valt het allemaal wel weer mee. Herkenbaar? Soms kan ik ook gewoon druk zijn in mijn hoofd door dingen die ik heb meegemaakt door de week heen. In mijn studietijd was ik vaak drukker in mijn koppie. Ik moet zeggen dat dat nu wel mee valt. Wel fijn moet ik zeggen. Maar goed, als ik dus even druk ben, word ik van de volgende dingen rustig.

Hier word ik rustig van:

Kledingkast opruimen

Ik begin meteen met het gekste ‘ding’. Jep, hier word ik rustig van: mijn kledingkast opruimen. Eens in de zoveel tijd wil ik dat alles weer netjes en strak in mijn kast hangt/ligt. Ik vind het heerlijk om daar mee bezig te zijn. Ik zoek mijn kleding uit en kijk wat er eventueel weg kan (er komt vaak te veel bij, dan er weg gaat, haha). Lekker rommelen in mijn kledingkast en dan keert de rust vanzelf terug.

hier word ik rustig van

Kletsen met vriendinnen

Soms is het ook lekker om er even uit te gaan met je vriendinnen. Gezellig wat drinken en kletsen. Met vriendinnen heb ik het vaak over luchtige onderwerpen en dat is wel even fijn als je hoofd vol zit.

Serie/film kijken

Misschien wel te verwachten. Maar als ik druk ben in mijn hoofd, kijk ik graag een serie of een film. Ik ben dan even in een andere wereld en denk alleen maar daar aan. En met Netflix en Videoland is er een groot aanbod waar ik mij uren mee kan vermaken.

Kleding kijken

Tja, mijn hobby is kleding. Is vast duidelijk. Heerlijk om dan ook online op verschillende site’s mijn winkelmandje vol te gooien met items die ik leuk vind en vervolgens niks te kopen. Waha. Jep, soms doe ik dit. Ook vind ik het heerlijk om naar de stad te gaan en kleding te kijken. Gewoon beetje kijken wat er allemaal in de winkels hangt. Voor mij heerlijk rustgevend. En nee, meestal (ik herhaal meestal) koop ik niks!

Mandela kleuren

Dit is iets wat ik vooral met mooi weer doe, haha. Een Mandela kleuren. Je hebt van die volwassen kleurboeken met Mandela’s erin. Ik vind het heerlijk om deze in het zonnetje in te kleuren. Het liefst met een muziekje op de achtergrond.

ASMR video’s

Met een vol hoofd met gedachtes is het soms moeilijk om in slaap te komen. Voordat ik ga slapen, kijk ik dan vaak een ASMR video. Jep, die video’s met gefluister en zachte geluidjes. Niet alles vind ik fijn. Ik kijk vaak de ASMR video’s van Beautygloss.

En hier word ik rustig van. Ja volgens mij is het rijtje wel compleet. Veel van deze dingen vind ik eigenlijk altijd wel leuk om te doen. Zo kijk ik vaak ’s avonds een serie of een filmpje. En met vriendinnen afspreken doe ik ook geregeld hoor. Maar als ik echt even rustig wil worden, doe ik vaak één van deze dingen. Gelukkig ben ik niet zo vaak een stresskip meer!

Waar word jij rustig van?

Misschien is dit ook leuk?

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *