Dit gebruik ik allemaal om te bloggen

dit gebruik ik allemaal om te bloggen

Hoi! Wat gebruik ik allemaal om te bloggen? In een eerder artikel las je al welke programma’s en site’s ik gebruik om te bloggen. Maar daarnaast gebruik ik ook andere items. Denk aan een camera, laptop en nog meer. Oftewel: dit gebruik ik allemaal om te bloggen.

Dit gebruik ik allemaal om te bloggen: 

Laptop

dit gebruik ik allemaal om te bloggen

Misschien wel één van de belangrijkste items, haha. Mijn laptop! Hier type ik mijn artikelen op, bewerk ik foto’s en video’s, social media en zo kan ik nog wel even door gaan. Ik heb een laptop van Acer en heeft best een groot scherm. Ik vind dat wel fijn werken. Een laptop heeft als groot voordeel dat ik deze overal makkelijk mee naar toe kan nemen. Zo kan ik op meerdere plekken (mits er wifi is) aan het werk voor mijn blog. En mijn laptop gaat dan altijd mee in mijn roze laptop tas. Een laptop kopen is dus zeker een goed begin om te bloggen.

Telefoon

dit gebruik ik allemaal om te bloggen

Natuurlijk hoort bij bloggen ook social media. Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest. Ik deel vaak en veel wanneer er een nieuw artikel online is. Dit doe ik vaak via mijn telefoon. En ik maak er ook foto’s mee. De foto’s van mijn persoonlijke updates zijn vaak met mijn telefoon gemaakt. Ik heb een iPhone 7 plus en ook deze is dus lekker groot. Ik kan hier voor Instagram ook fijn foto’s mee bewerken. En de telefoon beschikt over een portret functie, wat heel fijn is en mooie foto’s maakt!

Spiegelreflexcamera

dit gebruik ik allemaal om te bloggen

Mijn ouders hebben een spiegelreflexcamera die ik vaak voor mijn blog mag gebruiken (laten we zeggen dat ik hem meer gebruik dan mijn ouders, haha). De spiegelreflexcamera is een Nikon D5300. Ik maak hier vaak outfit foto’s mee of andere foto’s voor mijn blog. De camera begint helaas wel wat kuren te krijgen….

Macro lens

dit gebruik ik allemaal om te bloggen

Naast de lens die bij de spiegelreflexcamera hoort hebben we ook nog een macro lens. Hier maak ik close-up foto’s mee. Foto’s van mijn nagels bijvoorbeeld. Dit is een Tamaron 60 mm F/2 macro lens. Een hele fijne lens om mooie close-up foto’s te maken.

Vlogcamera

dit gebruik ik allemaal om te bloggen

Dan zijn we nog niet klaar op het gebied van de camera’s. Nee, ik heb ook nog een kleine compact camera. Dit is mijn vlogcamera. Hier vlog ik mee en neem ik mijn andere video’s vaak mee op. Ook maakt deze camera best mooie foto’s dus af en toe fotografeer ik hier ook nog mee. Het is een Sony WX500 compact camera. Het uitklapbare schermpje is natuurlijk ideaal!

Statief

dit gebruik ik allemaal om te bloggen

Op het gebied van filmen is een statief ook wel handig. Deze hebben we ook in huis. Dit is een Hama statief en hier zet ik vaak mijn vlogcamera op en zo film ik een video.

Notitieboekje

dit gebruik ik allemaal om te bloggen

Ik kan niet zonder een notitieboekje! Ik maak hier lijstjes in voor mijn blog: wat moet ik nog doen, ideeën voor een blogpost of video. Verder staan er ook wachtwoorden in en ik hou er alles in bij. Ik heb een notitieboekje met tabbladen wat ik heel handig vind. Ik heb deze namelijk ook ingedeeld met de tabbladen. Daar schreef ik al eens een artikel over! 

Huis

dit gebruik ik allemaal om te bloggen

Ons huis is ook iets wat ik veel gebruik tijdens het bloggen. Ik maak er foto’s en film er. Ik kijk vaak welke achtergrond leuk is of waar een gezellig plekje is in huis. Tja, dat heb je ook nodig bij het bloggen dacht ik zo. Kijk onze vazen bijvoorbeeld: een leuke achtergrond voor foto’s!

Dan heb ik wel alles een beetje gehad wat ik nodig heb bij het bloggen. Dit gebruik ik allemaal om te bloggen dus. En als ik straks wat centjes heb verdiend met het bloggen (mevrouw is aan het sparen), dan kan ik één van de bovenstaande dingen wel eens vervangen… Hoewel ons huis kan ik niet vervangen hoor, haha.

Wat gebruik jij allemaal om te bloggen?

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

2 reacties

  1. Ik gebruik zo ongeveer dezelfde items om te bloggen. Vooral mijn notitieboekje kan ik niet meer missen. Hoe ik ooit zonder gewerkt heb? Dat is mij nog steeds een raadsel. Nu hou ik er namelijk alles in bij. Van ideeën tot schema’s tot to-do lijstjes,… . Zo gemakkelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *