De leukste namen voor meisjes voor 2023

Een gastartikel over de leukste namen voor meisjes voor 2023. En nee, dit is geen hint mensen. Ik ben niet zwanger. 

Ben je in verwachting en verwacht je voor 2023 een kindje? Dan is het een goed idee om alvast na te gaan denken over babynamen. Natuurlijk wil je het kindje wel een echt leuke naam geven. Dat kan bijvoorbeeld iets stoers zijn, of juist iets wat het komende jaar populair wordt. Eventueel kun je ook kiezen voor een uniekere babynaam. Bovendien zijn er nog steeds veel toekomstige ouders die hun kind vernoemen naar andere gezinsleden. Als je een meisje verwacht voor 2023, hebben wij de beste tips voor leuke babynamen.

De leukste namen voor meisjes voor 2023

Babynamen voor meisjes

Er zijn verschillende trends om rekening mee te houden als je namen voor een meisje uitkiest. Nog steeds zijn namen zoals Sophie en Julia erg in trek. Dat is al jaren zo, maar ook voor 2023 is nu al duidelijk dat er weer heel wat Sophie’s en Julia’s geboren zullen worden. Daarnaast zijn ook de stoerdere babynamen voor meisjes in trek. Korte namen zoals Liv en Evi doen het altijd goed. Die namen passen goed binnen de geboortegedichten voor een dochter op een geboortekaartje. Yara zien we de laatste tijd ook vaak voorbij komen. Maar je kunt ook kiezen voor stoere of korte babynamen.

Stoere of korte babynamen

Steeds meer ouders kiezen voor een stoere of korte meisjesnaam. Vooral Mila en Tess doen het erg goed. Opvallend is wel dat de namen Zoë en Fleur minder vaak dan vroeger worden gekozen. In populariteit nemen namen zoals Evi en Emily weer behoorlijk toe. De verwachting is dat er volgend jaar meer kindjes zullen zijn die Tess, Milou of Emma gaan heten.

de leukste namen voor meisjes voor 2023

Natuurnamen

De trend voor 2023 is dat meer meisjes namen zullen krijgen die vernoemd zijn naar bloemen, planten of andere elementen uit de natuur. Veel kinderen die momenteel in de Verenigde Staten worden geboren, krijgen een naam die slaat op de natuur. Er zijn daardoor al heel wat meisjes die Rose, Iris of Jasmin heten. In het Nederlands kun je die namen dan één op één vertalen naar Roos, Iris en Jasmijn. Daarnaast worden ook andere namen die slaan op de natuur vaker gekozen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Ocean, wat slaat op de zee. Een bijzondere naam in Nederland die dankzij zijn Amerikaanse karakter niet vaak voor komt. Ook Lotus en River zullen het naar verwachting erg goed doen in 2023.

Een andere naam die verwijst naar een bloem is Dahlia. Dit is één van de meest gekozen meisjesnamen in de VS. Kies in ieder geval een naam die je zelf erg mooi vindt en waar jullie als beide ouders helemaal achter staan. 

Alternatieve meisjesnamen

Mocht je eens iets anders willen, dan zijn er nog een paar babynamen voor meisjes om voor 2023 in de gaten te houden. Denk bijvoorbeeld aan Novi of Jula. Ook Niene en Liva zullen het goed gaan doen. Die trend is over komen waaien uit Scandinavië. Daarnaast zullen ook Lena, Emilia, Véda en Flore populair worden. Als je je baby geen Roos wilt noemen, kan het lieflijke Rosie een mooi alternatief zijn.

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1146

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *