Blogpromotie: stickers, kaartjes – Wat werkt?-

blogpromotie

Hoi! Als blogger wil je graag je blog promoten….. toch (blogpromotie!)? Veel mensen moeten weten dat jij blogt en dat gaan lezen! Dat is iets dat stiekem elke blogger denkt (volgens mij).  Nu ben ik geen grote blogger en heb ik echt geen duizenden bezoekers op één dag (i wish that was true). Maar ik merk dat er steeds meer bijkomen. Zou dit komen doordat ik met levensgrote reclame rondrijdt? Of door mijn visitekaartjes? Ik weet het niet…. En wie weet is er nog een goed idee voor meer blogpromotie?

Reclame op de auto

autostickers

Op mijn auto heb ik inderdaad niet zo heel onopvallend mijn blog naam staan. Dit is iets wat best wel opvalt. Als je een auto met grote reclame ziet langsrijden, kijk je er altijd even naar. Hier in Doetinchem rijd ik veel rond met mijn autootje en ik zie mensen kijken. Dan is alleen vraag twee: gaan ze ook daadwerkelijk naar mijn blog? Via moeilijke analytics programma’s kan ik zien dat een aantal van mijn lezers uit Doetinchem komen, haha. Maar natuurlijk hoeft niet iedereen die mij in Doetinchem ziet rondrijden, ook uit Doetinchem te komen. Dus of dit echt werkt als blogpromotie?

Vaak zet ik mijn auto bij parkeerplaatsen op een plek waar iedereen mijn auto goed kan zien. Als ik naar mijn werk ga, zet ik mijn auto op een vaste plek. Mensen worden dan vanzelf hopelijk wel nieuwsgierig wie daar 2 dagen in de week haar auto parkeert?! En vaak hebben mensen wel een telefoon bij zich in de auto en de bijrijder kan dan toch even googlen wat Girls-Things is?! (#weer een bezoeker erbij)  Ik doe dat vaak wanneer ik met mijn vriendje in de auto zit. Wanneer wij interessante namen/reclame op een auto zien, gaan we googlen. Dus autostickers.…. wie weet trekt het bezoekers.

Visitekaartjes & Stickers

stickers laten drukken,  reclame stickers

Dan heb ik ook nog visitekaartjes. Deze geef ik vaak af aan mensen. ‘Hoe heet je blog ook alweer?’ En daar tover ik een visitekaartjes uit mijn portemonnee. Wanneer je bijvoorbeeld een samenwerking hebt met iemand, kun je diegene ook een kaartje geven. Dan kan hij/zij je blog in de gaten houden, wanneer het artikel online komt. Nou moet ik toegeven dat ik visitekaartjes vaak vergeet. Mijn schoonvader is er een stuk handiger in, haha. Hij legt vaak ergens een visitekaartje van mij neer. Op markten, in restaurants of in een winkel. Of dat echt werkt? Geen idee. Ik zou wel nieuwsgierig zijn als ik ergens half verborgen (dat doet hij, hij legt het visitekaartjes niet helemaal in het zicht), een kaartje zie liggen , dan ga je die pakken om te kijken wat erop staat. Trekt het meer bezoekers? Hoop het!

En dan kun je natuurlijk ook stickers laten drukken met je blog of logo. Dat is denk ik iets wat ik misschien ook nog wel wil. Stickers kun je namelijk makkelijk overal opplakken. Hoe goede blogpromotie wil je hebben?! Nee, het is niet de bedoeling dat je overal stickers op plakt van je blog (#plak de ramen en deuren vol). Maar er zijn wel plekken waar je een sticker kan achterlaten. Als eerst op je spullen die je gebruikt. Ga je naar school? Plak een sticker op je etui, tas enz. Alles wat je maar gebruikt op school. Op je auto, fiets, brommer, scooter, motor kun je stickers plakken.

Je kunt stickers op ramen doen of op kleding laten drukken! Een shirt met reclame wekt ook aandacht. Mijn moeder en schoonouders zijn hardlopers en doen wel eens mee aan een loopje. Mijn vriendje heeft shirts laten bedrukken met zijn logo en website en de hardlopers deden dit dan aan. Reclame stickers zouden dus ook een leuke optie zijn. Maar of al deze blogpromotie echt allemaal nieuwe bezoekers oplevert? Misschien eenmalige, maar of ze echt terugkeren, dat ligt aan jou als blogger.

Blogpromotie, werkt het?

Schrijf je leuk en trekken de onderwerpen aan waarover je schrijft? Dan blijft die ene bezoeker terugkomen. Dat doe je zelf ook neem ik aan? Dus heeft al deze promotie zin? Aan de ene kant denk ik het wel, maar aan de andere kant ligt het ook gewoon aan je blog. De onderwerpen, je schrijfstijl en je vindbaarheid.
Maar mijn auto blijft zeker nog rondrijden met de reclame erop. Ik vind het ook gewoon grappig en zo heb ik echt een unieke auto. En het voelt ook leuk om jezelf te kunnen presenteren met een visitekaartje of een sticker toch?! (geef maar toe).
Nou, dat waren mijn wijze woorden (of niet, haha). Dit is mijn uitspraak en hier zult u het mee moeten doen ;).

Wat doe jij aan blogpromotie?

Misschien is dit ook leuk?

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *