Bijbaan als student – wat waren mijn bijbaantjes?-

Hoi! Mijn bijbaan als student? Ik kan mij die nog goed herinneren. Ik kan mijn bijbaantjes sowieso nog goed voor de geest halen. Het zijn er namelijk niet super veel geweest, haha. Het ene bijbaantje was leuker dan de ander. Ik vertel je er meer over en over een hele handige site waar je een bijbaan als student vindt.

Mijn bijbaantjes

Mijn bijbaantjes begonnen eigenlijk tijdens mijn middelbare schooltijd. Ik heb de havo gedaan en de eerste drie jaar was mijn bijbaantje: oppassen. Ik paste wel eens op de kinderen van de buren bij mijn ouders. En dit gebeurde eigenlijk sporadisch, haha. Dus of je het echt een bijbaantje kunt noemen? Voor mij toen wel in ieder geval.

In het vierde leerjaar kwam ik erachter dat mijn leven toch enigszins best wat geld kost. Een bijbaantje zou wel handig zijn. In de supermarkt werken wat iedereen deed, wilde ik niet. Trok mij totaal niet. Een vriendin van mij kwam bij een post bedrijf uit. Zij was ook op zoek en zag dat ze mensen zochten bij een postbedrijf. De post niet rondbrengen maar de stapeltjes folders in orde maken en klaarmaken voor de juiste wijken.

 bijbaan als student

Folders tellen dus. Dat zagen we wel zitten. Dit hebben we iets van één jaartje gedaan. Na een paar weken hadden we al door dat dit eigenlijk niks voor ons is. Maargoed: het geld wat je ermee verdient is wel leuk. Wij waren de enige twee jonge meiden daar en de rest waren van die oude mannen en mensen waar je subsidie voor krijgt zeg maar. En daar is niks mis mee: laat ik dat voorop stellen.

Maar echt gesprekken voeren daar was lastig. De ene vunzige opmerking na de ander vloog ons om de oren. Gelukkig hadden we elkaar zullen we maar zeggen. En ohja: dit modepopje moest ook van die werkschoenen daar aan met van die stalen neuzen. Man, man, dat liep totaal niet. In ons examenjaar zijn we gestopt daar. Ons volledig focussen op de examens.

Kleding en onderwijs

Daarna ging ik dus de pabo doen (datzelfde vriendinnetje trouwens ook). In het begin van de studie heb ik nog wel eens opgepast maar het was vooral focus op de studie. Ik kreeg Pfeiffer en daarom was alleen de studie al zwaar genoeg.

Nadat ik zo goed als genezen was van pfeiffer had ik studievertraging opgelopen. Ik heb veel onderdelen van mijn laatste jaar gehaald maar de stage niet. Dit heb ik later gedaan. Twee dagen stage lopen en de rest van de dagen? Ik wilde graag een bijbaan als student en ging op zoek naar studentenwerk. Kleding heb ik altijd leuk gevonden. En mensen ook. Dan is één en één twee toch.

Ik zag in Doetinchem dat ze personeel bij Paisley zochten. Dit is een dameskleding winkel. Hier heb ik een aantal maanden met veel plezier gewerkt. Kleding verkopen en gezellig praten met mensen. Dat is zeker mijn ding. Helaas ging de winkel dicht en bleef alleen de andere winkel Paisley Concept over. Hier was op dat moment genoeg personeel.

bijbaan als student

Nadat ik eindelijk de pabo had afgerond ging het ‘echte’ werken beginnen. Ik ging de invalpool in. Al snel bleek dit niet echt voor mij weggelegd. Ondertussen zag ik dat ze bij Paisley Concept personeel nodig hadden. Naast een paar dagen invallen heb ik ook drie dagen in de week weer in de kledingwinkel gewerkt

Van mijn bijbaan heb ik een tijdje mijn echte baan gemaakt. Door personeelstekort stond ik soms vijf dagen in de winkel, haha. Ik vond het erg leuk. Toch wilde ik ook weer het onderwijs in. En ik vond een baan als onderwijsassistent op de  school waar ik nu nog steeds werk. Hier ging ik meer werken en ik heb de winkel losgelaten (deze ging helaas overigens ook dicht, door Corona).

Bijbaan als student

bijbaan als student

Heb ik veel bijbaantjes als student gehad? Dat valt best mee. Ik ben er wel achter gekomen wat ik leuk vind. En dat is zeker fijn. Voor de studenten onder ons heb ik nog een handige tip. In deze tijd is het vinden van een bijbaan als student soms lastig.  Recruit a Student is een studenten uitzendbureau waar je allerlei bijbaantjes als student kan vinden. Je kunt als werkgever er vacatures voor studenten op zetten en als student dus op zoek naar bijbaantjes in veel verschillende sectoren.

Echt ideaal lijkt mij zo. In mijn tijd hadden we dit niet en als ik dit geweten had, had ik vast eens gekeken. Ook wanneer je als student klaar bent met studeren, kan je hier kijken voor een baan na je studie. En ze zeggen nu toch: de banen liggen voor het oprapen?!

Zijn we even door mijn bijbanen als student heen geweest en ook de banen die ik heb gehad. En niet te vergeten: mijn baan als blogger is in deze tijden ook alleen maar groter geworden! Zo leuk!

Wat voor bijbaantjes heb jij allemaal gehad?

* dit artikel bevat een samenwerking*

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1174

2 reacties

  1. Leuk om dit te lezen! Brings back memories haha. Ik heb de eerste 3 jaar bij een drogisterij / parfumerie gewerkt, daarna ben ik gaan helpen in de thuiszorg, vervolgens bij de AH, McDonald’s en Hunkemöller gewerkt en daarna in een sportschool belandt, waar ik nog heel lang ben blijven werken naast mijn ‘vaste baan’. Best wat als ik het zo lees haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *