7 X waarom een winterjas fijn is!

waarom een winterjas fijn is

Hoi! Het wordt weer winterjassen tijd. Nu heb ik daar al een artikel over geschreven. Maar toen dat artikel eenmaal online stond, bedacht ik mij hoe fijn winterjassen eigenlijk wel zijn. Ik ben echt een lente en zomer type en heb niet veel met de herfst en winter. Nee die kou, bah. Niet zo mijn ding. Maar om mij goed tegen de kou te beschermen is een winterjas natuurlijk ideaal. En laat ik dat nou wel leuk vinden, haha. Een (nieuwe) winterjas weer aandoen vind ik dan wel leuk. En ik zal je vertellen waarom een winterjas fijn is.

Waarom een winterjas fijn is

Waarom een winterjas fijn is….. Ik kan daar wel een paar redenen voor bedenken. En deze noem ik graag voor je op.

1. Een winterjas is gewoon lekker warm! Dat is voor mij ook het belangrijkste aan deze jas. Hij moet mij goed warm houden.

2. Je kan lekker wegkruipen in een winterjas. Ik koop mijn winterjassen vaak één maatje groter zodat er nog een dikke trui onder past en ik lekker in de jas ‘weg kan kruipen’.

3. Ik voel mij soms net een bolletje wol of zo’n bol knuffeltje in een winterjas, haha. So cute!

waarom een winterjas fijn is

4. Ik voel mij altijd ‘steviger’ in een winterjas. Haha, wat bedoel ik daar dan mee? Ik heb het idee als ik val, dat ik dan ‘zacht terecht’ kom en er niet veel aan de hand zal zijn.

5. Winterjassen zijn tegenwoordig ook zo lekker zacht. Je hebt nu van die fluffy jassen en die zijn zooooo zacht. Heb je gelijk een lekker dekentje, haha.

6. Wanneer ik mijn jas met bontkraag aan heb, ben ik even een Eskimo, haha. Zo noem ik dat altijd. Maar een grote muts met bontkraag vind ik heerlijk om op te zetten tegen de koud. Wel vind ik ze altijd gevaarlijk op de fiets. Als je dan naar links of rechts kijkt, kan je moeilijk wat zien door de capuchon.

7. Een lange winterjas lijkt net een hele lange jurk en houdt je benen ook lekker warm!

waarom een winterjas fijn is

Tja, winterjassen zijn gewoon fijn en zitten lekker chill. Ze helpen je je warm te houden tegen de kou en zitten altijd fijn. Stiekem kijk ik wel een beetje uit naar de tijd van het dragen van een winterjas. Maar daarna mag het van mij snel weer mooi weer worden, want ik ben toch echt meer een zomer mens, haha. Maar lekker wegkruipen in een winterjas is ook lekker.

Wat vind jij fijn aan een winterjas?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1182

19 reacties

  1. Ik heb een jas van Quechua met een uitneembare binnenjas zodat ik hem ook in de herfst kan dragen, zoals ik nu doe. Stiekem kijk ik ernaar uit hem terug ‘dik’ te maken en de capuchon met (nep)bontkraag te bevestigen. Zo knus! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *