13 reasons why seizoen 2 review

13 reasons why seizoen 2

Hoi! Het tweede seizoen van 13 reasons why staat al een tijdje op Netflix. Het eerste seizoen vond ik al mooi om te zien en dus begon ik ook aan het tweede seizoen van de serie. Ik denk dat het ongeveer 1,5 week heeft geduurd en toen had ik alle afleveringen al gezien. Een goed teken? In dit artikel vertel ik je wat ik van 13 reasons why seizoen 2 vond.

13 reasons why seizoen 1

Mocht je onder een steen geleefd hebben en denken: 13 reasons why,  waar gaat dat dan over? In het eerste deel zie je 13 redenen waarom Hannah Baker zelfmoord heeft gepleegd. Dit zie je door middel van tapes die ze heeft achtergelaten. Haar beste vriend Clay beluisterd deze tapes en komt zo meer te weten over het leven van Hannah. Ze werd gepest, is verkracht en haar vrienden hebben haar laten zitten. Dit heeft geleid tot zelfmoord bij Hannah.

13 reasons why seizoen 2

In deel twee zie je hoe de omgeving van Hannah omgaat met haar overlijden en komt er een zaak. De ouders van Hannah vinden dat de school niet genoeg heeft gedaan aan het pesten en de zelfmoord oproepen van Hannah. Alle vrienden van Hannah moeten getuigen (degene die op de tapes staan uit seizoen 1). Dankzij deze getuigen komen we nog meer over Hannah te weten en wat ze allemaal heeft gedaan. De rechtbank geeft telkens flashbacks naar het verleden. Uiteindelijk vallen veel puzzelstukjes in elkaar en komt de verkrachting opnieuw aan bod. Hannah blijkt niet de enige te zijn……

Wat vind ik van de serie?

Best een heftig verhaal voor jongeren. Maar ik vind het een goed verhaal om aan hen te laten zien. Dit kan zo maar in het echt ook gebeuren. Een heftig maar realistisch verhaal. Misschien is alles wat uitgedikt en uitvergroot, maar toch realistisch. Op middelbare scholen wordt genoeg gepest en daar gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen. Ik vind dit een mooi voorbeeld om aan jongeren te laten zien dat je daar ook over moet praten.

Ik ben zelf geen tiener meer op de middelbare school, maar vond dit best heftig om te zien. Vooral de laatste twee afleveringen kwamen bij mij binnen. Mede misschien doordat deze acteurs en actrices echt super goed zijn! De gezichtsuitdrukkingen. Zo goed! Alles wordt ook erg mooi in beeld gebracht.

Flashbacks en open einde

Af en toe was ik wel in de war door de flashbacks. Wanneer een getuige in de rechtbank sprak werd dit weergegeven in een flashback. Dan moest ik wel weer even schakelen. Naar mijn idee zijn er wel weer nieuwe dingen bij verzonnen ofzo. Hannah had nu ineens een soort relatie met Zach, terwijl dat in seizoen 1 totaal niet aan bod kwam. En zo waren er nog wel meer dingen dat ik dacht: oh, hoe dat ineens?

Het einde is open. Ik heb zo het gevoel dat er een seizoen 3 aan gaat komen ( en ja die komt er zie ik net op social media!) . Of deze ook nog over de zelfmoord van Hannah gaat? Geen idee. Ik denk dat dat hoofdstuk in de laatste aflevering wel is afgerond. In het tweede seizoen zijn er ook weer nieuwe verhaallijnen begonnen en daar kunnen ze zeker op verder gaan. Of er dan nog meer seizoenen komen? Ik zou het niet doen. Ik denk dat het succes er dan een beetje af is. In seizoen 2 zijn er weer nieuwe dingen bij bedacht waardoor de zelfmoord van Hannah al minder aan bod kwam.

Al met al dus een mooie serie met een serieus goed verhaal. Een goede cast die geloofwaardig spelen. De laatste aflevering vond ik het heftigst en tegelijkertijd de mooiste. Op het eind moest ik wel even een traantje wegpinken hoor. Maar daarna , het open einde , en dan zit je weer met spanning te kijken….  Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat!

Heb jij 13 reasons why seizoen 2 al gezien?

 

Misschien is dit ook leuk?

16 comments

  1. Hallo Merle,
    Ik heb het tweede seizoen meteen gekeken en vind het een heel goede maar ook heftige serie. Ik hoop dat het mensen aan het denken zet dat pesten een absolute no-go is!!!

  2. ik heb het eerste seizoen gezien, maar ben een beetje terughoudend om aan het 2e te beginnen. Ik heb al veel gehoord dat het een flauw afkooksel is en een beetje uitmelkerij van het concept.. dus ik twijfel nog een beetje om te kijken

  3. Ik had wel van deze serie gehoord maar nog niet gekeken omdat hij me niet echt trok. Beetje te depressief voor mijn smaak haha. Maar toch aan de ene kant klinkt hij ook wel interessant. Hmm..wie weet ga ik hem nog wel een keer kijken 😛

  4. Ik ben nog steeds niet aan seizoen 2 begonnen, omdat ik bang ben dat ik hem in 1 keer uit wil zien (en dat is natuurlijk een stuk handiger in de vakantie). Ben nu stiekem toch wel heel nieuwsgierig ook, dus misschien ga ik er toch maar gewoon mee beginnen!

  5. Ik vond de laatste aflevering van seizoen echt heftig, ik was er echt van in de war. Het deed echt iets met me en dat vond ik goed. Wat dat is ook wat zij wilden bereiken met de serie. Ze hebben er bewust niet voor gekozen om de camera weg te draaien bij nare gebeurtenissen. Ik ben nu ook seizoen 2 aan het kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *