Werken in een kledingwinkel – hoe gaat dat?-

werken in een kledingwinkel

Hoi! Sinds kort heb ik nieuw werk. Ik werk namelijk twee dagen in een kledingwinkel. Bij de Paisley in Doetinchem. Op de donderdag en vrijdag werk ik hier. Dit kan ik namelijk mooie combineren met stage (maandag en dinsdag loop ik stage). Woensdag heb ik een vrije dag en dan kan ik donderdag en vrijdag weer lekker aan de slag en dus werken in een kledingwinkel.  Het is een winkel waar dameskleding wordt verkocht en wat accessoires en schoenen. Ik werk hier nu zo’n 5 weken met veel plezier. Maar hoe gaat dat dan in een kledingwinkel? Wat valt mij op? En wat vind ik van het werken in een kledingwinkel? Dat lees je in dit artikel.

Paisley

Op de donderdag en vrijdag ben ik dus te vinden bij de Paisley. Tot aan januari werk ik hier nog en daarna geen idee…. De winkel gaat namelijk verhuizen. Ze hebben namelijk nog een pand- Paisley Concept– en daar komen ze bij in. Het wordt dus één zaak. Maar tot die tijd sta ik in de Paisley. Ik sta meestal alleen in de winkel. In het begin was dat best even spannend! Maar op de bovenverdieping is het kantoor van de baas en die is altijd aanwezig dan. Dus helemaal alleen ben ik ook niet. Het werken in een kledingwinkel vind ik erg leuk!

Op de donderdag is het vaak rustiger dan vrijdag. De dag kan dan best lang duren. Als er niet veel mensen zijn, dan sta je daar maar in de winkel, haha. Vaak ga ik kleding recht hangen , de vloer stoffen of rekjes afstoffen. Wanneer er iemand binnenkomt moet ik stoppen met die werkzaamheden, dus op zich kan ik mij zo een dag vermaken.

werken in een kledingwinkel
Dit is dus de winkel waar ik werk. Adres: Heezenstraat 41 in Doetinchem.

Het werken in een kledingwinkel

Het is wel erg vermoeiend om zo een hele dag te staan. Ik werk van 10:00 tot 17:00 en heb om 12:00 een pauze van een half uur en rond 15:00 kan ik meestal nog even 10 minuutjes zitten. Mijn lichaam is natuurlijk nog niet veel gewend, dus dit is best vermoeiend. Ik mag namelijk niet hangen, haha. Vaak probeer ik wel rond te blijven lopen, want dat is beter dan staan.

Het contact met de mensen vind ik heel erg leuk. Een praatje maken kan ik zeker en natuurlijk geef ik de mensen kledingadvies. Sommige mensen vragen hoe ze iets kunnen combineren. Of juist of de maat goed is. De kleding heeft vaak één maat, dus dat is iets wat ik mensen al snel vertel. Je ziet ze namelijk snel zoeken naar een maat. Enkele vaste zinnetjes die ik gebruik zijn:

Klantgerichte zinnen

‘Dat blouseje is één maat’.
‘Veel kleding is hier één maat, de broeken gaan vaak wel met maten, maar de rest niet’.
‘Zit de broek fijn? ‘
‘Hoe zit de blouse?’
‘Fijne broek is dat hé?!
‘Lekker luchtig en makkelijk truitje he?! ‘
En zo klets ik een beetje met de mensen en kopen ze vaak wat, haha. Ik ben ook eerlijk en als iets echt niet past, ga ik ook niet zeggen: goh, staat leuk! Nee dat doe ik niet. We blijven wel eerlijk ;).

werken in een kledingwinkel

De kassa is natuurlijk ook nog één ding. Het is best een grote kassa, dus ik dacht: hoe ga ik daar in hemelsnaam mee werken?! Het gaat eigenlijk vrij gemakkelijk, haha. Er zijn maar een paar knopjes waar ik op moet drukken en het mooiste is: als mensen contant betalen vertelt de kassa mij wat ik terug moet geven, haha. Ik dacht serieus dat ik dat uit mijn hoofd moest doen. Maar ik voer het bedrag in wat de klant moet betalen, dan het bedrag in wat hij/zij geeft en dan staat er in beeld wat ik terug moet geven. Dat is even handig! Maar er komt toch altijd een beetje hoofdrekenen bij. Je moet wel tellen hoeveel briefjes of muntjes je overal van moet pakken ;).

Drukke dagen

Laatst heb ik één keer op een zaterdagmiddag moeten werken. Ik stond samen met een ander meisje. De sale was net begonnen in de winkel en het was druk! Ik herhaal: heel druk. We vlogen echt alle kanten op! Niet normaal. De baas kwam ons zelfs helpen. Ik stond eerst een tijdje achter de kassa en het andere meisje bij de paskamers. Later hebben we dat een beetje gewisseld. De baas achter de kassa en wij liepen in de winkel. Mensen helpen en de kleding juist terughangen. Gelukkig ging dat allemaal goed en hebben we veel verkocht!

Is het werken in een kledingwinkel leuk?

Vind ik het dus leuk om in een kleding winkel werken? Ja! Het is wel iets voor mij. Ik hou natuurlijk van mode en vind contact met mensen leuk. Tot aan januari sta ik nog twee dagen per week in de winkel, denk ik…haha. Het wordt nu steeds wel wat drukker. De herfstkleding komt meer in de winkel en natuurlijk de sale door de verhuizing. Dat werkt wel! Ik moet dan wel even wennen als er zo veel mensen in de winkel zijn. Het overzicht is dan even wat lastiger, maar ik leer! Hihi. De kassa gaat voor alles. Dat weet ik al! Haha. Voor de rest leer ik natuurlijk elke dag bij en ontdek ik steeds meer over het werken in een kledingwinkel.

Wie weet zie ik jou nog wel een keer langskomen in de winkel? Altijd leuk en gezellig!

Lijkt jou het leuk om in een kledingwinkel te werken? 

Misschien is dit ook leuk?

9 comments

  1. Hé, die winkel ken ik! Ik kom er eigenlijk nooit. Wat leuk dat je in Doetinchem werkt zeg. Op donderdagochtend is het inderdaad altijd rustig in de stad. Daarom ga ik dan altijd ; )

  2. Leuk om te lezen. Het lijkt mij leuk in de kledingwinkel werken maar dan niet in eentje. Toen ik in mijn land woonde, werkte ik in een winkel van alles nog wat met aantal personeel.

  3. Ik heb al veel vakantiejobjes gedaan: babysitten, in een taverne drankjes inschenken, in een fabriek werken, artikels tellen en wegleggen in een magazijn … In een kledingwinkel werken zie ik niet per se zitten, maar dat zei ik van de vorige jobs ook. Als ik dan een keer bezig ben, vind ik het wel altijd tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *