Wat draag je deze zomer? – kleding en stoffen-

wat draag je deze zomer

Hoi! Dat het warm is, is niet te ontkennen. De hittegolf is in volle gang. Maar hé we gaan niet klagen. Als het koud en regenachtig is, dan is het vaak niet goed en willen we zon en warm weer. Nu hebben we dat en daar moeten we blij mee zijn. Oké een paar graadjes minder mag wel. Maar wat draag je deze zomer met deze hoge temperaturen dan? Wat is fijn en makkelijk om te dragen. Ik geef je tips!

Wat draag je deze zomer?

De modetrends lopen deze zomer uiteen. Van sexy gekleed naar juist wat meer bedekt.  Dat laatste is met de hitte zeker niet heel fijn. Maar ik weet uit ervaring dat niet iedereen van die hele korte broekjes en topjes houdt.

Door het werken in de winkel weet ik nu wel welke stoffen juist fijn zijn voor dit warme weer en welke je beter kan vermijden. Zo is katoen, linnen en viscose ideaal voor de zomerse warme dagen. Dit zijn stoffen die ademen en niet zo zweterig zijn. Deze stoffen zijn ook van natuurlijk materiaal gemaakt en dit is altijd beter. In de winkel verkoop ik dan ook veel blousejes van deze stoffen. We krijgen zelfs veel aanvragen voor linnen items.

Maar wat is juist niet fijn om te dragen met de warme dagen? Polyester, vinyl of nylon. Van deze stoffen kom je aan het zweten. Zeker als hier de zon lekker op gaat staan. Laat kleding van deze stoffen maar lekker in de kast tot de winter. Veel beter plan!

En natuurlijk best een bekende tip, maar het is echt zo: draag zo weinig mogelijk zwart. Dat houdt juist de warmte vast. Draag liever lichte kleuren. En ik vind wit sowieso ook altijd mooi in de zomer. Herkenbaar?? 

Handige tip!

Als je dus kleding koopt voor de warme dagen en je wilt het liefst iets met een mouwtje of een iets langer broek let dan op de stof! In de kleding zit altijd een kaartje waarop staat waar het van gemaakt is. Katoen komt gelukkig veel voor in onze kleding. Kleding van linnen kun je makkelijk herkennen en voelen. Deze stof herken je zo door de wat grovere structuur.

Bij Studio Anneloes is het zelfs heel makkelijk gemaakt voor je. Op de site staat bovenaan bij de kleding bij waar het van gemaakt is. Dat is makkelijk zoeken. Zo gauw je iets van polyester boven zit staan, kan je door scrollen. Studio Anneloes kleding is vaak gemaakt van viscose , dus dat is altijd goed. En ze hebben echt leuke dingen daar!

wat draag je deze zomer

Wat draag je deze zomer graag?  En dan vooral welke soort stof kleding? Laat een reactie achter!

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

2 comments

  1. wat een handig artikel! Ik vind het altijd zo moeilijk om mij goed te kleden in de zomer. De ene keer is het te warm en de andere keer draag ik iets wat weer te koud is. Een eeuwig dilemma hihi!Ik heb zeker iets aan je tips! Ik ga meteen kijken op de site die je aanbeveelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *