Voorjaar trends – waar ga ik in mee?-

Hoi! Ik kan niet wachten tot het mooie lenteweer eraan komt. De rokjes, jurkjes en shirtjes kunnen de kast weer uit. Plus: vrolijke en lieve lentekleuren. Zin in! Maar we moeten nog even wachten op dat mooie weer. En voorlopig nog even de dikke truien aanhouden. Maar wat zijn straks de voorjaar trends? En welke spreken mij dan aan?

Voorjaar trends

Kleur

Laten we beginnen met kleur. Wat je nu al veel ziet is groen. Maar straks in de lente gaat dit over naar pastelkleuren, blauw en roze. En dan heb ik het over bubblegum roze. Hoe heerlijk?! Ook zie je blauw straks veel terug. In verschillende tinten. Ik ben zelf een groot fan van blauw. Hoewel ik het niet zo heel veel in mijn kledingkast heb.

Ook is botergeel een kleur die je veel ziet in de lente. Mijn lieve gele vestje zal ik vast en zeker veel dragen. Sowieso zijn pastelkleurtjes altijd leuk om te dragen. Dat ga ik zeker doen. En dan nog aardetinten, ook dit komt voorbij in het voorjaar. Denk aan chocolade bruine kleding met een licht beige item erbij. Daar ben ik zelf niet zo een fan van en zal ik niet zo snel gaan dragen. Alle andere kleuren: top, love it! 

Micro rok

Wat ik overal verder tegenkom is de micro rok. Jep, een heel erg kort rokje. In de lente kan deze minirok nog goed gedragen worden. Combineer deze met een grote riem zodat de rok nog kleiner oogt. Mmhh ik weet niet of dat echt mijn ding zou zijn. Ik ben sowieso niet echt een rokjes-drager. Hoewel ik een rokje altijd wel leuk vind. Misschien mijn leren rokje weer uit de kast halen.

Spaghettibandjes

Hoe gezellig: spaghettibandjes zijn ook weer terug van weggeweest. Veel jurkjes en topjes hebben deze bandjes al over de schouder lopen maar nu kunnen ze ook over de rug of heupen. Als je het mij vraagt wel wat koud nog in de lente: een spaghettibandje. Maar misschien met een jasje erover kan het heel leuk zijn.

Ruit

De Gingham ruit is ook veel te zien. Dit is een beetje dat ruitje dat je vaak op theedoeken ziet. Alleen nu komen ze op je jurkje, shirt of jas. Combineer je Gingham item met een fluffy jas of glitterstofje. Of ik deze ruit trend zo leuk vind? Daar moet ik nog even over denken….. Vaak vind ik zoiets na een tijdje leuk. Sta er nu nog niet om te springen.

Trenchcoat

Qua jassen ben je helemaal ‘hot’ met een trenchcoat. Maar dan een trenchcoat met een twist. Denk aan verschillende vormen, lengtes of printjes. Een twist aan je trenchcoat jas. Qua jassen draag ik liever een leren jasje of gewoon een dun gewatteerde katoenen jas. Een trenchcoat zal ik niet zo snel dragen. Maar wie weet…. Met een gekke twist….

Cropped

high-waisted jeans

Je torso mag ook gezien worden dit voorjaar. Een kort truitje waardoor je je buik ziet of juist een laag uitgesneden top. Hier helpt een top met spaghettibandjes ook voor mee. Maar het mag allemaal een beetje bloot. Ik vind zelf een crop top best leuk. Maar dan moet het echt lekker weer zijn. Deze draag ik dan wel met een high waisted jeans. Dan vind ik het wel leuk.

Ik voel weer wat shopsessies aankomen. Dit kan nu weer fysiek maar ook digitaal. Daarbij hoef je natuurlijk ook niet voor alles de hoofdprijs te betalen. Je kunt ook zoeken op outlet voor dameskleding. Dan is shoppen altijd leuk ;).

Preppy looks zijn ook al een tijdje in het modebeeld. En worden in het voorjaar van 2022 een grote trend. Het schooluniform bijvoorbeeld of een gebreide sweater met een hotpants. Mhh niet zo mijn stijl dit.

Jurk & broek

voorjaar trends

De laatste trend is het combineren van een jurk met een broek. Jep, je draagt een broek onder je jurk. Dit kan een wijde broek zijn met wijde jurk of juist alles wat strakker. Je kunt er alle kanten mee op. Aan deze trend moet ik wel het meest wennen denk ik. Dit vind ik best vreemd. Je draagt of een jurk of een broek, haha. Niet beide…. Maargoed. Als het een trend is….

Genoeg voorjaar trends weer dit jaar.  Misschien niet allemaal in mijn straatje en andere juist weer wel. Dat is het leuke van trends. Het zijn er veel en in vele vormen. Voor ieder wat wils.

Welke trend spreekt jou wel aan?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1192

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *