Onze kledingstijlen voor werk

Hoi! Kleding maken de mens toch? Of man of vrouw, haha. Zo ook onze kledingstijlen voor werk. Zoals je weet hebben Thijs en ik meerdere werkzaamheden. Beide parttime in loondienst en parttime werken we voor onszelf. En dan onze gezamenlijke webshop. Erg druk maar zeker heel leuk! Wist je dat je aan onze kledingstijlen kunt zien met welk ‘werk’ we bezig zijn?!

Onze kledingstijlen voor werk

Vrachtwagenchauffeur look

Laat ik beginnen met Thijs. Hij werkt als grafisch vormgever daarnaast ook in loondienst als vrachtwagenchauffeur. Wanneer hij op de vrachtwagen zit, heeft hij werkkleding van het bedrijf aan. Een t-shirt, trui of polo van zijn werk. Hieronder vaak een zwarte skinny jeans. Dat werk het makkelijkste als je vaak in/uit de vrachtwagen moet stappen.

Grafisch designer look

Het contrast met thuis werken aan zijn eigen bedrijf is te zien in zijn kleding, haha. Hij draagt dan vaak een ‘fijn zittende’ trui met daaronder een t-shirt met leuke tekst. Wanneer hij een hele dag thuis achter de computer zit, draag hij het liefst zijn jogginbroek eronder. Thuis werken staat dus gelijk aan makkelijk zittende kleding.

onze kledingstijlen voor werk

Kleding kan ook voor inspiratie zorgen. Thijs heeft zo een t-shirt met een grafisch ontwerp erop. Dit shirt geeft hem vaak inspiratie. En wat dacht je van het merk PURPOSE ? Check de website van get PURPOSE.  Dit merk inspireert mensen om een zinvol leven te leiden en het vinden van dé PURPOSE. Het is een soort levensstijl. Door middel van dit merk hopen ze een positieve boodschap over te brengen naar mensen en zorgen dat ze geïnspireerd raken om een bewust en gefocust leven te leiden.

Met de strong is a man hoodie aan zou Thijs helemaal lekker gaan met werken. Met de krachtige woorden: PURPOSE erop, krijg je gelijk een doel en inspiratie om aan de slag te gaan. Het is kleding van goede kwaliteit en duurzaam gemaakt. Maar je betaalt er niet de hoofdprijs voor wat je vaak bij die andere luxueuze merken ziet.

onze kledingstijlen voor werk

Een t-shirt met deze tekst zou hij ook goed aan kunnen doen wanneer hij naar klanten gaat. Dan heeft hij vaak een mooie jeans aan met een trui of shirt erop. Dit is vaak een licht gekleurd shirt. Dit staat hem mooi en ziet er goed uit. Geen gekke poespas aan kleding. Dat is Thijs niet. Gewoon rustig en duidelijk. Net als PURPOSE.

Onderwijsassistent look

Mijn kledingstijlen zijn ook wel wat verschillend. Wanneer ik naar school ga om daar te werken als onderwijsassistent heb ik vaak een jeans met een trui of t-shirt erop. In het begin was ik vaak voorzichtig met wat ik aan deed. Geen broeken met gaten en een flared pants droeg ik meestal thuis. Maar dat is in de loop van de jaren wel veranderd.

onze kledingstijlen voor werk

Ik draag nu ook flared broeken naar school en een broek met wat gaten bij de knieën kan best. Het modebeeld is veranderd en alles kan gedragen worden. Eerder dacht ik altijd: is dit niet te kort voor school of is dit shirt niet te druk? Nu denk ik daar minder over na en draag ik gewoon waar ik zin in heb en wat ik leuk vindt.

Blogger look

Hoewel ik toch wel items heb die ik eerder thuis draag of wanneer ik op pad ga en dus niet naar school. Crop tops bijvoorbeeld. Die draag ik wel wanneer ik thuis aan het werk ben voor mijn blog of wanneer ik wat anders gepland heb, wat ik ga filmen en op mijn socials post. Ook korte jurkjes, broekjes of rokjes draag ik niet naar school. Maar wel als ‘Merle de blogger’, hihi.

Dus ik denk ook wel na over welke kleding ik wanneer aan doe. T-shirts met een gekke print of bijvoorbeeld van de tv-serie: La Casa De Papel draag ik toch eerder thuis wanneer ik ga bloggen. Ik vind het altijd wel leuk en fijn om mij leuk aan te kleden wanneer ik ga bloggen. Wekt inspiratie op. En stel ik moet ineens foto’s maken of wat filmen. Dan is mijn outfit altijd ‘on top’.

Een outfit als blogger.

Markt look

Dan als laatste nog de outfits wanneer we met onze webshop ANNADESY op een markt staan. We hebben sinds kort shirtjes met ons logo erop. Deze gaan dus aan! Ik draag hier vaak een lichte jeans onder. Staat mooi en stijlvol. Mocht het fris zijn doe ik er een spijkerjasje over of een ander jasje. Niet te opvallend. Zodat het t-shirt met ons logo wel opvalt.

Onze kledingstijlen voor werk veranderen dus wel. Niet voor elke gelegenheid kunnen we hetzelfde aandoen. Ik ben benieuwd of meer zich hierin herkennen? Wat draag jij thuis het liefst en hoe ga je bijvoorbeeld naar je ‘kantoorbaan’?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *