Mode make-over: hoe je ook met een laag budget je garderobe kunt upgraden

Een gastartikel over een Mode make-over: hoe je ook met een laag budget je garderobe kunt upgraden.

Soms is je kledingkast gewoon even aan iets nieuws toe. Voor je gevoel heb je alle kleren in je kledingkast al honderd keer gedragen en je bent aan vernieuwing toe. Velen zien dit als een obstakel omdat ze denken dat het een vermogen kost om je hele kledingkast te vernieuwen. Het upgraden van je garderobe hoeft echter helemaal niet duur te zijn. Er zijn verschillende manieren hoe je met een laag budget je kledingkast een nieuw leven in kan blazen en daar vertellen we in dit artikel meer over. 

Mode make-over: hoe je ook met een laag budget je garderobe kunt upgraden

Low-budget kledingcombinaties 

Om te beginnen kun je de kleding die al in je kledingkast zit blijven gebruiken en deze vervolgens combineren met nieuwe kledingstukken. Als je bepaalde basiskledingstukken in huis haalt die makkelijk kunnen worden gecombineerd met verschillende soorten kleuren, geef je jezelf veel meer opties om nieuwe looks te creëren. 

In het geval van damesmode, kun je bijvoorbeeld een rok tot aan de knieën aanschaffen in een neutrale kleur. Als het gaat om herenmode, kun je een nieuwe spijkerbroek kopen die vrijwel bij alle andere kledingstukken past. Het is niet altijd nodig om een berg aan nieuwe kleding te kopen: met een paar nieuwe basis kledingstukken kun je talloze nieuwe klerencombinaties maken die je toch weer een verfrissende set van looks geven. 

Profiteer van de uitverkoop 

Vlak voordat de herfst begint, verkopen kledingwinkels hun zomerkleding vaak voor zeer lage prijzen omdat ze ruimte willen maken voor de nieuwe collecties. Zo gaat het vrijwel altijd voor elk seizoen. Als je je moment afwacht en rond de tijd van de uitverkoop nieuwe kleren aanschaft, hoef je veel minder geld uit te geven dan je normaal zou doen. Om geïnformeerd te worden van verschillende uitverkopen die winkels organiseren, is het een idee om je in te schrijven voor de nieuwsbrief bij de kledingwinkels waar jij vaak shopt. 

Trendy en tijdloze accessoires 

Als je niet per se nieuwe kleding wilt kopen maar toch je garderobe wilt vernieuwen, kun je bijvoorbeeld ook focussen op het aanschaffen van nieuwe accessoires. Stel een bepaald budget vast voor jezelf en ga op zoek naar trendy en tijdloze accessoires die je kunt combineren met je outfits. Op deze manier kun je toch je kledingkast vernieuwen zonder dat het een rib uit je lijf kost.

Kledingruil met vrienden

Het zou heel goed kunnen dat jouw vrienden bepaalde kledingstukken hebben die jij graag zou willen en dat jij kledingstukken hebt die zij heel graag zouden willen. Ga in gesprek met je vrienden en wie weet kunnen jullie elkaar wel blij maken met een nieuwe stapel kleren, gratis en voor niets of voor een vriendenprijsje. 

Tweedehands winkelen 

hoe je ook met een laag budget je garderobe kunt upgraden

Soms dragen mensen bepaalde kleren maar 1 of 2 keer en zijn ze het daarna zat. Ze verkopen deze dan tweedehands op platformen zoals Marktplaats. Deze kleren zijn vaak nog in prima conditie en zouden verloren gaan als niemand ze meer zou dragen. Als je op zoek bent naar nieuwe outfits maar geen godsvermogen uit wilt geven, is het zeker een idee om eens een kijkje te nemen op Marktplaats of een soortgelijke website om te kijken of je een leuke aanvulling voor in je garderobe ziet. 

Kortom, het is helemaal niet nodig om een fortuin uit te geven voor een geüpgraded kledingkast. Met een beetje creativiteit, slim winkelen en geduld kun je ook met een gelimiteerd budget je kledingkast een nieuw kleurtje geven. 

Met deze tips is een , make-over: hoe je ook met een laag budget je garderobe kunt upgraden, niet lastig.

* dit artikel bevat een samenwerking*   

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *