Mijn bruine bergschoenen – de perfecte schoenen –

mijn bruine bergschoenen

Hoi! Mijn bruine bergschoenen. Dat is hoe ik deze schoenen noem. Het zijn namelijk van die Timberland schoenen, maar dan niet het echte merk. Maar deze schoenen lopen net zo fijn en zijn net zo leuk! Ik heb deze schoenen dan ook al 3 jaar! Ik herhaal: 3 jaar! Om eerlijk te zijn, doe ik nooit zo lang met schoenen en deze zien er ook nog eens heel goed uit! In dit artikel vertel ik je meer over deze schoenen: waarom ze zo fijn zijn en waar deze schoenen allemaal geweest zijn. Want in 3 jaar hebben ze natuurlijk veel meegemaakt.

Mijn bruine bergschoenen

mijn bruine bergschoenen
Dit zijn dus mijn geliefde bergschoenen zoals ik ze noem. Het komt denk ik door de grove zool en de stevigheid van de schoenen, dat ik ze deze naam heb gegeven, haha. Het zijn bruine bergschoenen die ik dus in 2014 al gekocht heb. Ik moest toen stevige goede winterschoenen hebben, omdat ik zwakke enkels heb. En in die tijd had ik vaak last van mijn voeten. Ik ging langs bij een podotherapeut en deze gaf mij zooltjes. Mijn voeten stonden hierdoor rechter en ik liep hier beter door. De zooltjes moesten gepaard gaan met een goed paar schoenen.

mijn bruine bergschoenen

Een zoektocht begon in de stad bij mij in Doetinchem. Veel stevige en goede schoenen vond ik natuurlijk niet mooi, of te lomp of gewoon te groot. Ik heb namelijk maat 37/38 en ontzettend smalle voeten. Door de zooltjes werd het schoenen passen al wel wat makkelijker. Door de zooltjes komen mijn voeten hoger te liggen en pas ik meer schoenen. Na een aantal winkels bezocht te hebben had ik eigenlijk in mijn hoofd dat ik dus een soort Timberlands wilden (die waren toen net een beetje in). Maar de echte waren wel heel duur……. ( Die van mij waren ongeveer 40 euro). Er waren ook wel ‘neppers’ te koop, maar die oogden echt nep!

Nee, dat was ook niet de bedoeling. En daar liepen we een winkel in (daar zit nu Nelson in, in Doetinchem) en liep ik dus tegen dit paar schoenen aan! Dit waren ze! Ze lijken op de Timberland schoenen, maar zijn lang niet zo duur en belangrijk: de schoenen zijn stevig en lopen fijn. Ik heb deze schoenen een beetje tegen het eind van het winterseizoen gekocht, dus toen in 2014 heb ik er niet veel op gelopen, maar in 2015 en 2016 wel!

Meer winter en herfst schoenen

mijn bruine bergschoenen
Het zijn echt schoenen die ik veel in de winter draag, maar ook in de herfst en een stukje van de lente. Wanneer het warmer wordt, vind ik deze schoenen er niet echt bij passen en ze zijn ook te warm. De schoenen zien er na al die jaren nog echt goed uit. Er zitten wel wat beschadigingen op , maar ik ben er altijd zuinig op geweest, zodat ze mooi blijven. Vaak insprayen met schoenenspray en vlekjes eraf poetsen. Zo heb ik nu nog steeds plezier van de schoenen. Wel heb ik de veters een keer moeten vervangen….. Die waren namelijk niet zo heel sterk en deze begonnen kapot te gaan. Ik was in Amsterdam en heb toen in de echte Timerland winkel nieuwe veters gekocht, hahaha. Toch nog iets ‘echts’ van Timberland aan de schoenen.

mijn bruine bergschoenen
Deze schoenen hebben dus al heel wat kilometers gemaakt! Ik heb er mee gelopen op school, stage en noem maar op. Heel wat shopmiddagen hebben deze schoenen gehad en dat in verschillende steden: Amsterdam, Arnhem, Doetinchem, Volendam, Alkmaar en Utrecht. En mijn bruine bergschoenen zijn ook de grens over geweest naar Parijs bijvoorbeeld.

En mijn bruine bergschoenen zijn zelfs op het strand van Kijkduin geweest. Hier zijn de foto’s gemaakt van dit artikel. And i’m still very happy with the shoes as you can see ;).

At the beach!

mijn bruine bergschoenen

mijn bruine bergschoenen

mijn bruine bergschoenen

Mijn bruine bergschoen ga ik ook zeker deze herfst en winter dragen. Ze blijven gewoon fijn lopen en passen bij veel outfits! En wie weet draag ik ze volgend jaar wel weer. De schoenen gaan naar mijn idee zeker niet snel stuk en blijven stevig. Hoe fijn is dat?! Alleen wil ik deze winter er nog wel graag een paar schoenen bij. Ik zit zelf aan zwarte laarsjes met gespen erop te denken, lijkt mij ook heel leuk om naast deze schoenen te hebben. En tja als ik zo lang met een paar schoenen doe, dan mag ik mijzelf wel op één paar nieuwe trakteren, haha.

Wat vind jij van mijn bruine bergschoenen?

 

Misschien is dit ook leuk?

8 comments

  1. Heerlijke schoenen lijken me zo! En al drie jaar going strong, haha, top! Jaren geleden was ik zowat vastgegroeid in mijn Dr. Martens, dat waren net pantoffels en niet stuk te krijgen. Ik denk er stiekem aan om ze nog eens aan te schaffen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *