Kledingkast opruimen – van zomer- naar winterkleding

kledingkast opruimen

Hoi! Ik heb van de week een goed klusje gedaan: mijn kledingkast opruimen. Dat was wel nodig. Het is echt herfst en het winterse weer komt eraan. Dat houdt in voor mij dat de zomerkleding uit de kast kan en mijn dikke truien tevoorschijn komen. Ik heb namelijk twee kasten. Ik leg alles uit in dit artikel en ik ga dus mijn kledingkast opruimen. Zie het resultaat!

Twee kledingkasten

Ik heb dus twee kasten. Oh Merle schaam je…. Haha ach: veel vrouwen zullen dit wel herkennen toch??? Mijn winter-en zomerkleding past gewoon niet in één kast. Ik heb mijn kledingkast op mijn slaapkamer staan en deze komt van de Ikea. Het heeft een hanggedeelte met daaronder schappen en nog een gedeelte met alleen maar schappen.

De kast met zomerkleding

Op onze ‘ rommelkamer’ staat nog een ladekast (ook van de Ikea, we love Ikea!). In die kast ligt de kleding die ik dat seizoen niet nodig heb. In dit geval lag mijn winterkleding daar en hing de zomerkleding in de kast. Maar dat gaan we omwisselen. En gelijk mijn kledingkast opruimen. Want het was een beetje een zooitje.

De kast met zomerkleding

Ik ben erg netjes met mijn kledingkast en alles ligt ook netjes op een plek of in een mandje. Benieuwd hoe ik alles ingedeeld heb en welke dingen een vaste plek hebben? Bekijk deze kledingkast tour.  Maar het lag allemaal niet meer zo netjes en daar gaan we even verandering in brengen. En ik heb meer zomerkleding dan winterkleding, dus ik kan alles iets anders indelen.

Kledingkast opruimen  (van zomer- naar winterkleding)

kledingkast opruimen
Winterkleding uitzoeken

Ik begin altijd met het pakken van mijn winterkleding en dit leg ik op bed. Daarna haal ik alle zomerkleding uit de kast en dit gaat dan naar de ladekast. Er blijven altijd dingen liggen en hangen die je het hele jaar door kan dragen. Denk aan: jeans, blouses, t-shirtjes en wat dunne truitjes. Deze blijven dus liggen.

Dit kan er weg. En ik houd zelfs hangers over!!

Dan ga ik daarna de winterkleding uitzoeken. Wat ik vorige winter nauwelijks gedragen heb, gaat weg. Dit zijn dingen die ik misschien al wel drie winters heb. Weg doen dus. Daarna ga ik alles in de kast hangen en leggen. En ik deel alles een beetje anders in. Er is nu meer ruimte.

kledingkast opruimen
En met de winterkleding

En zo kan ik daar heerlijk een uurtje mee bezig zijn. Ik vind het heerlijk om met de inrichting van mijn kledingkast bezig te zijn en deze op te ruimen. Muziekje op en heerlijk bezig zijn. Ik heb nu al mijn dikke truien liggen en wat dunne truitjes. Mijn t-shirts liggen ook, net als mijn spijkerbroeken.

En met de winterkleding

Ook wat andere broeken liggen en mijn spijkerpakken ook. Jasjes, blouses en dunnen shirtjes heb ik hangen. Ach en zo is het een beetje kijken wat handig is. Het kan zo zijn dat als er wat items bij gekomen zijn, dat het weer anders ingedeeld wordt, haha. Ik vind het een fijn werkje om te doen!

Ruim jij je kledingkast regelmatig op? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *