Hoe kies je de perfecte zonnebril uit?

Een gastartikel over: hoe kies je de perfecte zonnebril uit?

Een zonnebril is prettig in ieder seizoen van het jaar. In de zomer kan een zonnebril niet ontbreken in strandtas, maar tijdens wintersport of een laaghangend zonnetje op een winterdag is een zonnebril ook erg handig. Ga jij een zonnebril kopen? Dan is het slim om te kijken welke zonnebril het beste bij je gezicht past. Wanneer je weet elke model het beste bij je gezicht pas kun je een zonnebril uitkiezen. De keuze in verschillende kleuren, glazen, modellen is reuze.

Welk model past bij je gezicht?

Bij het uitzoeken van een zonnebril is er een belangrijke regel en deze heeft te maken met de vorm van je gezicht. Wat is deze regel dan? Kies altijd een montuurstijl die precies het tegenovergestelde is van je natuurlijke gezichtsvorm. Heb jij een vierkant gezicht dan is het slim om een rond model te kiezen. Dit model verzacht namelijk je gezicht in plaats van je natuurlijke hoeken te benadrukken.

Een vierkant gezicht houdt in dat je kaaklijn even breed is als bij het voorhoofd. Bij een rond gezicht geldt precies het tegenovergestelde. Hoewel een rond model niet misstaat kun je beter een vierkante zonnebril dragen. Dit geeft je gezicht een spannend uiterlijk. Een ovaal gezicht kan eigenlijk alles hebben. Heel gemakkelijk, zo kun jij vierkante monturen dragen, oversized modellen en platte dunne zonnebrillen. 

Grote variëteit zonnebrillen

Nadat je weet welk soort model je nodig hebt qua zonnebril kan het feest beginnen. Er zijn enorm veel soorten zonnebrillen. Je kan gaan voor een klein model of een oversized zonnebril. Ook heb je simpele effen zonnebrillen, zonnebrillen met een gekleurd montuur of voorzien van een printje. Voor iedere gezichtsvorm is wel een geschikte zonnebril te vinden.

Daarnaast heb je ook zonnebrillen op sterkte, handig als je een bril draagt. Ook kun je vaak kiezen uit verschillende soorten glazen. De kleur van de glazen kan variëren van zwart, donkerbruin, lichtgrijs tot zelfs neonglazen. Meestal geldt, hoe donker de glazen, hoe meer bescherming ze bieden tegen de zon. Je kunt zelf bepalen welk model bril en kleur glazen je wilt. 

Een model zonnebril dat bij iedere gezichtsvorm past.

Een populair model is ook wel de piloten zonnebrillen, ook wel Aviators genoemd. Deze zonnebrillen werden in de jaren 40 door piloten gedragen, vandaar de naam. Het zijn zonnebrillen die voorzien zijn van een eenvoudig draadframe en de donkere lenzen. Het voordeel van deze zonnebril is dat ze bijna bij iedere gezichtsvorm passen.

Het maakt niet uit of je een rond, ovaal of vierkant gezicht hebt. Daarnaast zijn ze ook nog eens tijdloos, je kunt er dus gemakkelijk een paar zomers mee doen. Een bekend merk dat deze piloten brillen verkoopt is Ray-Ban. Wanneer je op zoek bent naar en tijdloos model waar je altijd goed mee zit is dit de perfecte keuze.

hoe kies je de perfecte zonnebril uit

Hopelijk heb je wat aan deze handige tips: hoe kies je de perfecte zonnebril uit.

Wat voor montuur zonnebril draag jij?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1191

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *