Etalages en interieur in een kledingwinkel

sieraden kussentjes, kartonnen displays
Etalages en interieur in een kledingwinkel:

Hoi! Ik werk nu al een tijdje in een kledingwinkel in Doetinchem. Dit doe ik met super veel plezier. Het is namelijk altijd gezellig en leuk bij Paisley. Jep, dat is de naam van de winkel waar ik werk. Alleen…… de winkel gaat weg…… En dat is jammer. Niet alleen voor mij, want ik heb inderdaad geen werk meer dan. Maar de winkel was zeer geliefd in Doetinchem. Gelukkig gaan ze niet helemaal weg. De eigenaren hebben namelijk nog twee winkels: Paradox en Paisley Concept. Met deze twee winkels gaan ze verder. En dit zijn ook zeer leuke en mooie winkels. In dit artikel ga ik het hebben over etalages en interieur van kledingwinkels.

Paisley Concept

Wat maakt deze winkels dan zo leuk? Ik heb eens goed naar de aankleding en interieur van de winkel gekeken. En daar is maar één woord voor: leuk! Het is gewoon echt goed ingericht en heel uniek. De winkel heeft één uitstraling en alles past daarbij. De kleding, accessoires, meubels en echt alles matcht met elkaar. En dat is ook vaak de bedoeling van een concept winkel. Het is niet, omdat ik er dus werk, dat ik de winkel zo mooi vind. Maar daarvoor had ik deze gedachte al.

sieraden kussentjes, kartonnen displays
Paisley concept etalage

Paisley is de winkel waar ik nu nog even werk dus. Ook hier denken wij aan de etalage en het interieur. De winkel is nu meer een outlet geworden en dat straalt de etalage ook uit. Daarnaast proberen we veel rekken vol te hangen met kleding, zodat het echt een outlet gevoel geeft. Mensen komen snel binnen lopen om even te neuzen of er wat tussen zit. Daarnaast is er ook veel interieur te koop, haha. Veel mensen komen een kast kopen die in de winkel heeft gestaan of een tafeltje. Echt waar, het interieur wordt ook verkocht. Voor andere bedrijven en kledingwinkels is dit ook handig!

sieraden kussentjes, kartonnen displays
Paisley etalage

sieraden kussentjes, kartonnen displayssieraden kussentjes, kartonnen displays

Etalages en interieur in een kledingwinkel

Wie weet kunnen andere (kleding) winkels wel wat gebruiken uit deze winkel. Zo kunnen zij de etalage of het interieur van de winkel weer aanpassen. Er zijn ook veel sites die materialen en items aanbieden om de winkeletalages en winkelinterieur optimaal te maken. Veel kledingwinkels maken bijvoorbeeld gebruik van kartonnen displays om via teksten of plaatjes te laten zien hoe iets staat. Bij ons in de winkel hebben wij deze zelf gemaakt. Wij hebben de prijzen van de kleding erboven geschreven. Of althans, dit heeft de baas gedaan, omdat hij een mooi handschrift daarvoor heeft. Maar mocht je dit niet hebben? Dan kun je natuurlijk altijd kartonnen displays laten bedrukken.

sieraden kussentjes, kartonnen displays
Paisley interieur
sieraden kussentjes, kartonnen displays
Paisley interieur

Bij Paisley Concept zie je minder zelf geschreven items en dingen. Daar zie je meer items die gekocht zijn en echt bij de uitstraling van de winkel passen. Zelfs de sieraden kussentjes matchen bij de krukjes in de pashokjes! (hoe goed over nagedacht). Nu ik hier meer op let, vind ik het ook steeds leuker om naar etalages en uitstralingen van winkels te kijken. Het is echt een nieuwe soort ‘hobby’ geworden. Heerlijk om in de stad te lopen en naar etalages en interieur in een kledingwinkel te kijken.

sieraden kussentjes, kartonnen displays
Paisley Concept interieur

sieraden kussentjes, kartonnen displays

sieraden kussentjes, kartonnen displays

Paisley

Bij Paisley heb ik namelijk ook het één en ander aan het interieur van de winkel gedaan. Verschillende schappen heb ik aangekleed met producten wanneer ze leeg waren en paspoppen een andere outfit aandoen hoort er ook bij. Eigenlijk super leuk om daarover na te denken! (Of ik er echt oog voor heb, is een tweede vraag…… haha) 

Nu Paisley dus weg gaat, ga ik weer op zoek naar een nieuw bijbaantje. En je kunt al wel raden, dat dit in een kledingwinkel zal zijn. Of misschien wel in een woonwinkel! Haha, werk ik ook weer met interieur.  Mocht je je afvragen waarom ik niet bij Paisley Concept kan werken? Die winkel heeft al genoeg personeel. Dus ik zal er vaak langslopen om naar het mooie interieur te kijken. En dan ga ik zelf op zoek naar een andere mooie kledingwinkel waar ik aan de slag kan. Want tja, kleding blijft toch leuk en de etalages en interieur in een kledingwinkel ook!

Wat vind jij van het interieur van Paisley Concept? 

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

14 reacties

  1. De concept store ziet er echt nice uit. Petje af, wel jammer dat je op zoek moet naar een nieuwe baan. Moet je nog lang voor je leraren opleiding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *