Een klassieke Engelse look met jachtkleding

jachtkleding

Gastartikel: 

Laten we er geen doekjes om winden: net als de meeste vrouwen ben ik ook gek op kleding. Alle clichés zijn waar. Van uren shoppen in de stad (als het weer mag) tot het hele internet afstruinen naar die ene leuke webshop. Uren voor de spiegel staan en tien keer omkleden voor je het juiste setje hebt gevonden. Of totaal geen idee hebben wat je moet aantrekken naar een feestje, terwijl je onlangs nog tassen vol nieuwe kleding hebt gekocht. Herkenbaar? Ik ben gek op kleren en ik word dan ook altijd enthousiast als ik op een nieuwe stijl of trend stuit. Zo ook deze keer, toen ik online de wereld van jachtkleding ontdekte. Schrik niet, jacht kleding is echt niet alleen voor jagers geschikt. Ik vertel er graag wat meer over!

Wat versta je onder jachtkleding?

In principe is het heel simpel: jachtkleding is kleding voor de jacht. Denk met name aan broeken, truien en jassen. De kleren bevatten vaak speciale eigenschappen die ideaal zijn voor bij het jagen. Zo is veel kleding bijvoorbeeld van extra stil materiaal gemaakt. Hierdoor maak je zo min mogelijk geluid als je beweegt. Daarnaast is veel jagerskleding van wind- en waterdicht materiaal gemaakt, om warm te blijven in koude en natte omstandigheden. Mooie eigenschappen natuurlijk, maar dit is niet het enige waarom ik enthousiast werd.

[shopsuite_snippet id=575d]

Veel jachtkleding heeft namelijk een hele mooie klassieke look. Van oudsher was jagen een sport voor de wat rijkere mensen die landelijk wonen. Met name in Frankrijk en Engeland was dit erg populair. Veel jachtkleding combineert dan ook handige functionaliteiten met modieuze ontwerpen. Met name merken als Barbour en Dubarry blinken hierin uit. Dit maakt jachtkledij dan ook meer dan geschikt voor allerlei andere buitenactiviteiten in het dagelijks leven.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze jachtjas?

Een foto zegt natuurlijk meer dan duizend woorden. Op de website van Senza Dubbio kwam ik bijvoorbeeld onderstaande jachtjas van Dubarry tegen. Hij is niet goedkoop, maar dat zie je er dan ook wel aan af. De winddichte jas heeft een supermooie luxe afwerking. Ideaal voor een lekkere wandeling bij wat frisser weer.

jachtkleding

Klassieke merken met moderne designs

Het is leuk om te zien dat steeds meer klassieke jachtkleding merken ook alledaagse kleding gaan maken. Barbour is bijvoorbeeld een traditioneel merk voor jagers. Van oudsher maken ze stevige jassen om vies mee te worden. Tegenwoordig hebben ze echter ook hele leuke alledaagse kleding, zoals deze vrolijke jurk met chique patroon. 

jachtkleding

[shopsuite_snippet id=575c]

Geen kleding, wel heel leuk

Oké dit heeft misschien niets met jachtkleding te maken, maar ik wilde hem toch even laten zien. Deze superleuke Fjällräven heuptas (hip pack) valt schijnbaar onder de categorie jachttas, maar is ontzettend leuk om gewoon te dragen op een willekeurige dag. Ik vind de oudroze erg cool, maar hij is er ook in minder opvallende kleuren. 

Jachtkleding, iets voor jou?

Of jachtkleding iets voor jou is of niet dat kan ik natuurlijk niet bepalen. Ik hoop in ieder geval dat ik je heb geïnspireerd met de voorbeelden die ik je heb laten zien. Ook ik vind niet alles mooi, maar ik denk zeker dat een stoere jas of stevige leren laarzen heel classy kunnen staan!

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *