De lentekleuren van 2023

Hoi! Als ik eerlijk ben, ben ik de winter wel een beetje beu aan het worden. Laat het lentezonnetje maar komen hoor. Heel erg lekker hoor die warme truien maar de blouses en t-shirts mogen wat mij betreft wel uit de kast komen. Helaas nog even wachten… Maar ik kijk alvast naar de modetrends en lentekleuren van 2023.

De lentekleuren van 2023

Laat de zomerse kleuren maar komen hoor. Ik ben zelf dol op kleur in kleding. In de winter draag ik toch vaker wat donkere kleuren. Komt door het weer denk ik. Hoewel ik probeer steeds meer kleur te dragen in de winter. Dan word je vanzelf vrolijk. Ik ben zelf echt een lente/zomer mens. Het kan mij niet warm genoeg zijn.

Het grappige is dan dat ik een ‘Wintertype’ qua kledingstijl ben. Ik heb in het verleden wel eens een kleurenanalyse gedaan en daaruit kwam het wintertype naar voren. Felle kleuren staan mij het mooist. Ga ik dat deze lente en zomer terugzien in het modebeeld?

Aqua blauw

Een kleur die ik veel voorbij zie komen: Aqua blauw. Een mooie heldere blauwe kleur. Ik ben hier zeker fan van! Deze kleur is mooi te combineren met pasteltinten of wit. Mocht je dit te ‘gewoontjes’ vinden. Aqua blauw is ook mooi met geel. Een mooi contrast qua kleuren en lekker vrolijk.

Aardetinten

Deze lente en zomer blijven de aardetinten ook in beeld. Deze kleuren vind ik persoonlijk zelf wat minder. Deze staan niet mooi bij mijn huidskleur. Qua broeken zou ik wel aardetint kleuren dragen. Daarnaast zien we ook veel roomwit. Geen spierwitte kleur maar een meer gebroken witte kleur. Een tint om mooi te combineren. Ik zie veel mooie aardetinten bij Travelkleding Studio Lienne.

Groen

Afgelopen winter zagen we felle groene kleuren. En grooooeeeen (hallo Lingo) is nu ook niet weg te denken. De kleur is iets minder wel. Het is tijd voor Fendi-groen. Een tikkie zachter maar nog altijd opvallend. Ik hou wel van groene items.

de lentekleuren van 2023

Bubbelgum roze

En door met veel leuke kleur: bubblegum roze. Hier word ik helemaal vrolijk van. Met de Barbie film die binnenkort verschijnt, blijft deze kleur in het modebeeld deze lente en zomer. I love pink! Dus dat vind ik helemaal tof. Zo zie ik deze Blouse van Travelstof in het felroze. Dit is een goed lente item. En dat op een beige broek. Helemaal leuk.

Brandweerrood

Dan een kleur die ik niet zo snel had verwacht eigenlijk: brandweerrood. Knalrode items. Van tops tot broeken tot aan jurkjes. Alles rood en lekker opvallend. Ik vind rood zeker een mooie kleur maar moet hier even aan wennen denk ik. Maar dit is wel dé modekleur deze lente/zomer.

NA-KD items

En nog meer

Ook zie ik pastel geel, grijs tinten en metallic zilver nog voorbij komen. Kortom: de lente kleuren van 2023 zijn breed. Veel verschillende tinten en (felle) kleuren. Helemaal leuk als je het mij vraagt. Waar je mij vooral in gaat zien zal zijn: bubblegum roze, aqua blauw en groen denk ik. Een beetje de felle kleuren. Dit gecombineerd met roomwitte items. Dat past wel binnen mijn stijl.

De lentekleuren van 2023, welke spreekt jou het meeste aan? 

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *