De beste damesschoenen voor de winter: 5 tips

Een gastartikel met de beste damesschoenen voor de winter.

In de afgelopen maand hebben we (voor Nederlandse maatstaven dan) wel weer genoeg sneeuw gezien, plus alle overlast die daarbij komt kijken. Levensgevaarlijke toestanden op de wegen, het OV dat weer eens overvol zit, wegglibberen op de voetpaden en dan ook nog eens die ijskoude voeten… In dit artikel lees je tips: De beste damesschoen voor de winter.

Ja, eigenlijk kénnen we dit niet echt in ons land, of wel? Als je dus ook al nooit op wintersport gaat of iets dergelijks, is er een redelijk grote kans aanwezig dat je gewoon geen leuke winterschoenen in de kast hebt staan. ‘Eh, is het niet te laat om nog zo’n paar te kopen?’ vraag je je nu misschien af. Nou, de winter zal nog wel twee maanden aanhouden, dus wil je écht al die tijd nog afzien? Nee, toch? Daarom volgen hier een paar tips voor het kiezen van jouw volgende paar winterschoenen!

Een quick guide

Verderop in deze blog gaan we wat dieper in op wat nou echt goede damesschoenen voor de winter zijn, maar voor wie toch vooral tot de kern wil komen, hebben we hier een korte samenvatting voor je:

  1. Kies voor een dik materiaal als leer
  2. Draag het liefst hogere schoenen of laarzen
  3. Ga voor schoenen met een lekkere voering
  4. Zorg voor voldoende ruimte voor een paar dikke sokken
  5. Voor die echte sneeuwdagen: kies voor sneeuwschoenen

Tip 1. Kies voor een dik materiaal

Als het op winterschoenen aankomt is het buitenmateriaal misschien wel het allerbelangrijkste. Dat is tenslotte de eerste barrière waar al die akelige vrieskou doorheen moet om bij jouw tenen te kunnen komen. Dik leer is daar op zich een heel geschikt materiaal voor, omdat dat weinig kou doorlaat. Maar voor de vegans onder ons zijn er natuurlijk ook genoeg synthetische schoenen die het trucje klaren! Vaak zijn die ook nog eens waterresistent, zodat de smeltende sneeuw niet opeens als een plasje water in je sokken staat.

Minder geschikt zijn stoffen als suède en andere fabrics. Die zien er natuurlijk heel lekker warm uit, maar waterbestendig zijn ze van zichzelf niet.  

De beste damesschoen voor de winter

Tip 2. Draag het liefst hogere schoenen of laarzen

Hoewel sneakers of instappers fantastische fashion statements kunnen zijn, zijn ze misschien níet de beste keuze voor de winter. Dan wil je toch echt liever hogere schoenen of laarzen die je enkels ook echt bedekken, zodat de kou niet via een kiertje bij je broekspijpen omhoog kruipt. Blote huid in de winter is echt een no-no, zeker als het sneeuwt! Hoge laarzen geven je benen een extra laagje warmte dat je zeker wel kunt gebruiken. Enne… stiekem zien ze er ook nog eens superelegant uit, dus kom je de winter zeker stijlvol door!

Tip 3. Ga voor schoenen met een lekkere voering

Ja, het beste wat je natuurlijk kunt doen is kiezen voor schoenen die gewoon gemaakt zijn voor de winter. Dan bedoelen we niet meteen snowboots ofzo, dat gaat wel heel ver, maar gewoon gevoerde schoenen. Denk bijvoorbeeld aan een paar Uggs, of Warmbats. Deze damesschoenen met binnenvoering kun je misschien lelijk noemen, maar ze zijn wel heel chill! En mocht je toch wat meer fashionables zoeken, dan zijn er genoeg winterse laarsjes met voering verkrijgbaar die er nog wél een beetje uitzien als een normaal paar schoenen. Zoek het maar op, mocht je dit wonder nog niet ontdekt hebben!  

De beste damesschoen voor de winter

Tip 4. Zorg voor voldoende ruimte voor een paar dikke sokken 

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes, dat is het echte geheim voor lekker warm blijven in de winter. Dat betekent dat hoe dik en fluffy je winterschoenen ook zijn, je eigenlijk altijd ruimte bij je tenen wilt overlaten voor een paar extra dikke sokken. En dan liever niet zo’n itchy geitenwollen paar waar oma bij zweert, maar liever merino- of alpacawol. Dat is heel isolerend en o zo cozy. Super cute, eigenlijk! Koop dus vooral een paar wollen sokken voor in je winterschoenen, je zult me ervoor bedanken.

Tip 5. Voor die echte sneeuwdagen: kies voor sneeuwschoenen

Ja, en dan heb je nog die dagen waarop de sneeuw zich écht opstapelt en je gewoon de deur eigenlijk niet meer uit kunt. Heel leuk als je in Zwitserland of Oostenrijk zit, misschien wat minder leuk als die berg sneeuw voor je eigen voordeur ligt. Dan heb je gewoon een paar sneeuwschoenen nodig. Die hebben extra grip onder de zolen, zodat je ook ijzige bergen (of de ijzel op de stoep!) kunt trotseren. Heel functioneel en veilig, en als je goed zoekt, ook best nog wel een beetje cute ook. 

De beste damesschoen voor de winter

Ready for winter?

Dus, dat waren ze dan: 5 tips voor het kiezen van de beste winterschoenen. Natuurlijk vindt niemand de Nederlandse winters echt leuk, maar met deze tips kunnen we misschien nog een beetje winterpret hebben ook! Warme tenen én een fashionable look, wat wil je nog meer? Winter, we are ready for you!

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *