Budget shoppen: mijn tips

budget shoppen

Hoi! Budget shoppen. Dat willen we allemaal wel. Ik geef het toe: ik ben shopverslaafd. Niet heel ernstig hoor, maar ik vind het heerlijk om te shoppen en nieuwe kleding te scoren. Nu ik nog gratis kan reizen met de trein (jippie studentenleven), zoek ik regelmatig een leuke stad op om daar eens rustig alle winkels te bekijken. Nu heb ik geen bankrekening waarvan je zegt: zooo! Nee, studentenleven….. zo veel geld heb ik nou niet. En al zou je veel geld hebben, budget shoppen is altijd slim en goed. Ik geef jullie in deze blogpost wat tips die ik vaak toepas tijdens het shoppen, dat ik niet te veel geld uitgeef.

Deze tips gebruik ik vaak zelf of heb ik wel eens van andere gehoord/gelezen. Ik hoop dat je er wat aan hebt om je portemonnee een beetje te vriend te houden ;). En lekker kunt budget shoppen.

Budget shoppen tips

1. Tijdens de sale shoppen. Dat klinkt misschien logisch, maar echt! Het bespaart je een hoop geld. Rond deze tijd is er een grote zomersale en meestal rond april is er een grote winter sale. De items die dan in de sale zijn dan ook het volgend seizoen nog wel in. Veel leuke items zijn voor een fijn prijsje te koop. Je kunt ze dan misschien niet direct aan, maar wanneer je ze dan na een tijdje uit de kast pakt, is dat extra leuk. ‘ Had ik deze ook nog?!‘.

2. Ik heb vaak in gedachte wat ik maximaal wil uitgeven. 50 euro deze dag, dan geef ik ook niet meer uit.

3. Het helpt om dan ook daadwerkelijk 50 euro contant bij je te hebben. Zo zie je wat je uitgeeft en wat je nog overhoudt.

4. Wanneer ik een kledingstuk zie of wat anders wat ik graag wil hebben, kijk ik soms niet meteen naar de prijs. Ik ga eerst zelf gokken wat ik ervoor zou willen betalen. Zit ik een beetje in de buurt en vind ik het bedrag het ook waard, dan koop ik het. Zit ik er ver naast (en dan bedoel ik natuurlijk dat het bedrag veel hoger is), dan laat ik het meestal liggen. Dan is het bedrag het niet waard. Een soort gok spelletje, haha.

5. Natuurlijk werkt het ook om naar de wat goedkopere winkels te gaan. Ik vind persoonlijk de kleding van de Primark, H&M, Bershka, Stradivarius en de New Yorker heel leuk. Deze winkels zijn niet duur.

Aanbiedingen!

6. Aanbiedingen! Lees reclamefolders, download de Scoupy app en houdt sales in de gaten. Bespaart ook een hoop geld. Ik abonneer mij ook vaak op de nieuwsbrieven van mijn favoriete winkels. Hierin wordt ook vaak aangekondigd wanneer er sale is in de winkels of online.

7. Ik ga met een lijstje naar de stad. Vaak maak ik een afvinklijstje in mijn mobiel wat ik ga halen in de stad. Ik haal dan ook alleen wat er op het lijstje staat. En probeer geen andere dingen te kopen. Zo ga je met een doel op pad.

8. Bij twijfel… niet doen. Twijfel je over een item : ga ik dat echt dragen? Heb ik dat echt nodig? Denk dan maar: nee! Als je het echt nodig hebt, dan had je het meteen al richting de kassa gebracht. Twijfel je een week later nog en denk je nog steeds aan het item, dan wil je het wel hebben.

9. Kijk ook eens over de grens. Drogisterijartikelen zijn bijvoorbeeld veel goedkoper in Duitsland!

10. Vaak als je online gaat shoppen komen er vaak verzendkosten bij….houdt hier rekening mee. Zit er een winkel in jouw buurt die ook hetzelfde item verkoopt. dan is de keus snel gemaakt. Koop je toch iets online: vaak staat er dan: koop nog voor 20 euro meer en je hebt gratis verzending. Vaak is dit niet handig, want de verzendkosten zijn minder dan 20 euro. Niet doen dus ;).

Nou, dat zijn een aantal budgetshop tips die ik vaak toe pas. Ik hoop dat je er wat aan hebt en het je geld bespaard. Het is soms best lastig, i know. Vrouwen houden nou eenmaal van shoppen. En we willen graag altijd iets nieuws. Met deze tips hoop ik dat dat wat minder wordt en je lekker budget kunt gaan shoppen!

Heb jij nog een goede budget shop tip?

Misschien is dit ook leuk?

8 comments

  1. Handige tips! Vooral het ‘gokspelletje’ vind ik wel een leuke, nog nooit gedaan eigenlijk. Gelukkig shop ik vaak al bij goedkope winkels & in de sale, dus dit scheelt wel.

  2. Hele handige tips. Ik kijk zelf ook wel eens bij de H&M of Primark. Maar moet zeggen de laatste tijd shop ik niet zoveel meer, echt alleen kleding die ik graag wil. En de tip in de sale shoppen is erg handig, soms wacht ik wel eens en komt ie toch in de sale. Win win situatie

  3. Dat is toch wel fijn, dat je mooi met de trein overal heen kan gaan. Zo kwam ik toen ik studeerde ook in leuke winkel steden. Meestal slaag ik alleen wanneer ik niets zoek. Zoek ik juist wel wat dan vind ik het niet. Goede en handige tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *