Vrouwvriendelijk bier – Carolina bier

Vrouwvriendelijk bier

Hoi! Over het algemeen drinken vrouwen meer wijn dan bier toch? Hoewel daar nu wel verandering in komt. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten bier met smaakjes en die vinden wij vrouwen ook wel erg lekker! Denk aan een Radler bijvoorbeeld. Ik vind dat ook wel erg lekker. Laten we het vrouwvriendelijk bier noemen, haha. Laatst was ik in Dieren bij het Carolinafestival (mijn vriend woont daar, vandaar). En daar stond Jan van Brouwerij Romondt met zijn bieren. Bieren met een bijzonder smaakje! Daar wilde ik wel meer van weten!

Vrouwvriendelijk bier

Carolina bier

Wanneer Thijs en ik naar de kraam van Jan lopen zie ik al groot een bordje met: Carolina bier. Het park waar het festival gehouden werd is het Carolinapark en het nieuwe biertje werd hier geïntroduceerd. Het is een speciaal bier met een mooie oranje-roze-kleur. Wanneer je het biertje drinkt, is deze best fris en iets fruitig en dat kan kloppen want er zijn bosbessen aan toegevoegd. Het heeft een licht bittere nasmaak. Ik ben daar persoonlijk niet helemaal dol op, maar misschien vind jij dat juist lekker! Het is best een apart biertje, maar zeker lekker met een mooi ontworpen etiket. Een vrouwvriendelijk biertje dus ;).

Vrouwvriendelijk bier

Jan verkoopt het Carolina bier alleen op aanvraag en tijdens het Carolinafestival. Het bier heeft zijn naam namelijk aan het Carolinapark te danken. Maar dit is niet het enige bier dat Jan heeft.  Jan heeft een kleine brouwerij waar hij nog meer bieren brouwt. Zo heeft hij een blond biertje en nog meer andere bieren. Wanneer we Jan spreken over de bieren, merk ik gelijk hoeveel passie hij hiervoor heeft. Hij raakt er niet over uitgepraat. Zo leuk om te zien!

Nog meer vrouwvriendelijk bier

Vrouwvriendelijk bier

De andere bieren die Jan gebrouwd heeft zie je hierboven. Zo is er het biertje: Goudheerlijk. Een goudkleurig biertje met een frisse smaak met een iets droge afdronk. En dan hebben nog: Elderwit: een ongefilterd witbier. Een mild zuur smaken biertje met tonen van citrus en koriander. En als laatste: Uiterwaarden wild: een bier met vier verschillende hopsoorten en een krachtig (oranje) blond bier. Ook hier zit weer de citrus in en het biertje heeft een bitter boost.

Allemaal biertjes met een lekker smaakje, maar niet te zoet als een Radler bijvoorbeeld. Je proeft nog wel echt dat je bier drinkt. Maar de een is wat zoeter of bitterder. Ik zeg: vrouwvriendelijk bier dus. Oké heus niet alleen voor vrouwen hoor. Ook is dit bier voor mannen. Ik denk dat dit ook voor mannen heerlijke bieren zijn. Net even wat anders dan een ‘gewoon’ biertje.

De bierfiets

Vrouwvriendelijk bier

En we kijken even verder nog bij het kraampje van Jan en zien daar een fiets? Ja , dat is de bierfiets van Jan. Hier brengt hij zijn bieren mee rond naar de klanten of verkooppunten ( wel binnen een bepaalde straal vanaf zijn brouwerij natuurlijk). Dat is toch even leuk en goed voor het milieu! Een echte bierfiets!

Ben je nu benieuwd geworden naar Jan en zijn brouwerij? Bekijk zijn website dan eens! Daar staan ook de verkooppunten van het bier van Jan op! Ik ga nog lekker genieten van het vrouwvriendelijk bier, proost!

Drink jij wel eens een ‘speciaal’ biertje?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

18 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *