Tips om genoeg water te drinken

tips om genoeg water te drinken

Hoi! Vandaag een artikel over iets heel belangrijks. Namelijk: water drinken. Als ik eerlijk ben, is dat namelijk iets wat ik vaak vergeet om te doen. Zeker nu in de zomer als het warm is, is het zeker belangrijk om te doen. Ik heb nu wat tips voor deze zomer om wel te zorgen voor voldoende vocht.

Water drinken weten we allemaal dat goed voor je is. Zeker in de zomer is het belangrijk om goed te drinken, omdat je dan veel zweet. Maar als ik eerlijk ben, vergeet ik wel eens voldoende te drinken.

Maar als het warm is, dan vergeet ik het niet altijd, haha. En zo heb ik wat tips om genoeg water te drinken voor jullie.

Tips om genoeg water te drinken

Andere dranken

Water drinken is belangrijk. Volwassenen moeten zo ongeveer 1,5 tot 2 liter water drinken maar alleen water drinken is niet nodig. Dit kun je ook afwisselen met thee en koffie. Dan krijg je natuurlijk ook vocht binnen. Deze dranken staan namelijk in de Schijf van Vijf. De volgende dranken staan allemaal in die schijf en zijn goed om te drinken dus: water, zwarte/groene thee, kruidenthee, koffie en melk. Dus niet alleen water, maar ook andere dranken zijn goed om je vocht op pijl te houden.

tips om genoeg water te drinken

Dopper

Op mijn werk moet ik er ook aan denken om voldoende water te drinken. Ik vul dan nu vaak een Dopper en drink deze leeg. Zo gauw deze leeg is, vul ik deze gelijk. Als ik samenwerk met een collega drinken we vaak om het half uur bijna een halve Dopper leeg. Zo help je elkaar aan het drinken te denken.

Fles bedrukken

Flesjes water hebben vaak een logo of een saai etiket erop. Maar hoe leuk is het als je een eigen bedrukt waterflesje hebt?! Je kunt een Waterflesje bedrukken bij Lavista. Als ik een flesje met mijn eigen Girls-Things logo heb, drink ik er vast en zeker vaker uit. Super grappig! En zo vergis je je niet in het waterflesje. En dit moedigt vast en zeker aan om voldoende te drinken.

Waterkan

Als ik vaak met mijn moeder in de tuin zit en het is warm, vullen we altijd een kan met water en nemen beide een bekertje mee. Deze vullen we weer als deze leeg is. Zo drinken we ook voldoende. En dat is nog eens gezellig ook.

Smaken

We doen vaak ook wat lekkers in het water. Zo doen we er wel eens citroensap in of munt en komkommer. En aardbeitjes zijn ook zeker een lekker idee. Zo drink je voldoende water maar net even wat lekkerder dan ‘gewoon water’.

Ach en zo zullen er vast en zeker nog wel meer tips om genoeg water te drinken zijn. Maar dit zijn een beetje de dingen die ik doe. Het bedrukken van een waterflesje lijkt mij echt geniaal. Kan ik ook leuk flesjes uitdelen met mijn logo. Wahah.

Ik ben wel benieuwd hoe jij ervoor zorgt dat je genoeg water drinkt. Laat een reactie achter!

 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *