Latte macchiato en cappuccino maken thuis !

Hoi! Ik ben steeds meer koffie gaan drinken. Eerst was ik altijd van de thee, maar nu lust ik ook wel koffie. Heuj, we worden ouder, haha. Als ik eerlijk ben vind ik gewoon een kopje koffie met melk niet zo heel lekker. Ik ben echt meer van de latte macchiato’s en cappuccino’s. En wij kunnen nog gewoon  een latte macchiato of cappuccino maken thuis!

Nieuw koffiezetapparaat

Mijn ouders hebben namelijk een nieuw koffiezetapparaat. Deze hebben ze een tijdje terug bij de Mediamarkt met veel korting gekocht (toen waren die btw loze dagen). En we zijn er toch blij mee!

Naast gewoon een kop koffie kun je hier dus ook een latte macchiato en cappuccino maken thuis. En dat niet alleen. Er zit ook een optie op voor een espresso of gewoon heet water voor een kop thee.

Een super luxe apparaat dus. Deze werkt met koffie bonen die je bovenin moet doen en aan de zijkant van het apparaat voeg je water toe. Wij gebruiken koffiebonen van Douwe Egberts. En water uit de kraan (wahaha flauw Merle). Dit is een Siemens EQ. 6 plus s100.

Dan zitten er ook nog optie’s op of je een klein, middel of groot koppie wil en je kunt de sterkte van de koffie aangeven. Ja, het is niet even gewoon een kop koffie zetten. Nee eerst keuze’s maken.

Latte macchiato en cappuccino maken thuis

Latte macchiato en cappuccino maken thuis

Waar ik het meest blij mee ben en het meest gebruik van maak is de latte macchiato en cappuccino functie. Oh wat is dat lekker! Er zit een slangetje aan de zijkant en deze doe je in de melk. Wij gebruiken volle houdbare melk en maken hiermee heerlijke latte’s.

Het slangetje zuigt de melk op en deze komt eerst in je glas. Vervolgens de koffie en dan zie je de mooie lagen van een latte macchiato. En dit kan dus ook voor een cappuccino.

En ze smaken heerlijk! Als ik vrij ben en bij mijn ouders ben, drinken we graag samen een latte of cappuccino. Echt heerlijk! En zo drink ik dus ook wat meer koffie. Of zoals wij zeggen: ik drink meer ‘ luxe’ koffie, haha.

Latte macchiato en cappuccino maken thuis

We gaan zeker veel plezier beleven aan dit koffiezetapparaat. En heel wat latte’s drinken. Ze smaken echt heel lekker en zien er super mooi uit. Een fijne aankoop ouders! En we drinken er zo weer eentje ;).

Latte macchiato en cappuccino maken thuis

Wat drink jij het liefst op koffiegebied? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1183

3 reacties

  1. Als ons koffiezetapparaat zo een functie had zou ik niet meer te houden zijn met mijn katte’s haha. Wijhebben een dolce gusto waar ik eeg blij mee ben, ik heb er een losse melkopschuimer bij want ik ben dol op hele grote latte macchiato’s met een lekker smaaksiroopje erdoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *