Hoe voorkom je dat je feestje niet op gang komt?

Een gastartikel: hoe voorkom je dat je feestje niet op gang komt?

Het is misschien wel de grootste nachtmerrie van iedereen die een feestje organiseert. Hoeveel tijd, moeite en energie je er ook in gestoken hebt, je feestje komt als het eenmaal zover is niet op gang. Iedereen kijkt elkaar een beetje ongemakkelijk aan, de sfeer wil er niet echt in komen, en je vreest dat mensen voortijdig naar huis zullen vertrekken. Helemaal voorkomen kun je dit helaas niet, er kan altijd een keer zo’n avond tussen zitten. Met een goede voorbereiding kun je de kans dat het je overkomt echter wel verkleinen.

Hoe voorkom je dat je feestje niet op gang komt?

Bubbels helpen altijd

Heb je ooit al eens een moment meegemaakt waarop bubbels werden geschonken, en je géén feestelijk gevoel kreeg? Precies! Een fles (of meer) mousserende wijn in huis halen als je een feestje geeft is dus altijd een goed idee. Geef iedereen een lekker glaasje bij binnenkomst, om de feestelijke stemming meteen erin te brengen. Of wacht tot iedereen er is, en breng een feestelijke toost uit. Grote kans dat iedereen meteen in een feestelijke stemming komt, en je met jouw feestje wel goed zit.

Zorg voor een goede playlist

Muziek is ook iets waar een feestje veel profijt van kan hebben. Zeker als je de juiste snaar weet te raken. Zorg dus dat je een fijne playlist samenstelt, die past bij het sfeertje waar je naar op zoek bent. Je eigen muzieksmaak een beetje loslaten en voor nummers gaan waar iedereen blij van wordt kan soms een goed idee zijn. Met de juiste muziek op de achtergrond zit de sfeer er meteen beter in, vallen er minder snel stiltes en wordt er misschien zelfs wel gedanst!

Iets lekkers te eten en drinken voor iedereen

Natuurlijk wil je je gasten ook verwennen met een hapje en een drankje. Wil je dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft, dan zoek je deze met zorg uit. Voldoende keuze qua hapjes voor iedereen, of het nu om vlees, vis of vega-varianten gaat. Ook genoeg lekkere drankjes maken je feestje snel beter. Een lekker glas Chardonnay gaat er bij veel mensen wel in, maar zorg ook voor voldoende andere opties. Zeker wanneer je je gasten goed kent, en weet wat iedereen graag drinkt, kun je daar prima op inspelen.

hoe voorkom je dat je feestje niet op gang komt

Kies je gasten met zorg uit

Tenslotte zijn daar nog de gasten zelf. Hoe mensen hun humeur is op jouw feestje, dat kun je niet voorspellen. Je kunt echter wel proberen te voorkomen dat elkaars aanwezigheid hen chagrijnig maakt.  Voorbeeld? Als je zus net een vervelende break-up heeft gehad met je beste vriend, is dat misschien geen goede combinatie om tegelijk uit te nodigen. Ook als je meerdere vriendengroepen hebt die elkaar totaal niet liggen, kan dat de sfeer nogal gespannen maken. Zorg voor een groep mensen die het leuk kunnen hebben met elkaar, en waar jij zelf ook blij van wordt. Dan heb je de grootste kans op een gezellige avond.

Hoe voorkom je dat je feestje niet op gang komt? Met deze tips voorkom je dat zeker. 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1199

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *