Dit zijn de beste Franse wijnen van dit moment

Een gastblog met: dit zijn de beste Franse wijnen van dit moment.

Zin in een lekker wijntje? Maar weet je nog niet welke? Met een Franse wijn kun je eigenlijk geen miskleun slaan. Voor veel mensen is Frankrijk toch wel het beste wijnland ter wereld. De wijnen die hier vandaan komen zijn vaak zacht, vol, rijk en smaakvol. Welke wijnen uit welke streken verdienen een speciale vermelding? Dit zijn de beste Franse wijnen van dit moment.

Aan de oevers van de rivier de Vienne in de Loirevallei vinden we de charmante wijnregio Chinon. Naast dat deze streek een aanrader is om eens te verkennen, staat het bekend om de uitstekende rode wijnen die hier worden gemaakt. Daarvoor gebruiken de wijnboeren het druivenras Cabernet Franc.

Chinon wijn staat bekend om de elegante, verfijnde en karakteristieke smaak. Neem nu de Les Grézeaux uit 2020 of de ‘Le Domaine’ uit 2021. Beide zijn stevig, maar ontzettend goed van smaak. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten: voor minder dan 20 eurig heb je al een flesje.

Als je de uitdrukking ‘bourgondisch genieten’ kent, snap je dat de wijnen uit de Bourgogne van een topklasse zijn. De Bourgogne is een klassiek Frans wijngebied en wordt gezien als de bakermat van de druivenrassen chardonnay en pinot noir. Je vindt hier de wijnen van Domaine Sébastian en Domaine Gras. Wil je liever eens een goedkopere wijn proberen, dan kun je bijvoorbeeld de Vignerons de la Colline Éternelle Vézelay uit 2021 proberen. Deze wijn heeft een fris tot zacht smaakprofiel.

Dat is overigens kenmerkend voor veel wijnen uit deze streek: dat het zacht van smaak is. Soms ook rijk, soms wat fris. Een enkele wijn smaakt vol en verfijnd. Voor veel mensen is Bourgogne wijn toch een favoriet die hoog op het verlanglijstje staat.

Dit zijn de beste Franse wijnen van dit moment

We kunnen natuurlijk niet schrijven over de beste Franse wijnen zonder een erevermelding voor de streek Bordeaux te reserveren. Wijnen uit deze streek worden beschouwd als de absolute topwijnen. Tientallen eeuwenoude wijngaarden hebben zich gevestigd in deze streek. De wijnen worden hier gemaakt van de druiven cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot.

Twee heerlijke wijnen zijn Chateau Pontent en Chateau Malescot. Het zijn wel wijnen die je met mate drinkt, gezien de prijs, maar dan is het ook wel eindeloos genieten. En voor een speciale gelegenheid mag het best een keertje.

Dit zijn de beste Franse wijnen van dit moment

Welke wijn uit welke streek je ook kiest: alle Franse wijnen zijn ontzettend verfijnd en kennen een smaak die je naar meer doet verlangen. Wat dat betreft, is het logisch dat Frankrijk nog altijd een favoriet wijnland is.

* dit artikel bevat een samenwerking*   

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *