Pizza croissantjes maken – DIY


Hoi! Vandaag een DIY genaamd: Pizza croissantjes maken. Op Facebook kwam ik een bericht tegen met 10 ideeën die je kan maken met croissantdeeg. Vroeger heb ik heel veel croissantjes zelf gemaakt. In de supermarkt heb je van die ronde blikken waar dan deeg in zit voor croissantjes. Het enige wat je moest doen was het deeg oprollen en bakken in de oven. Echt nostalgie voor mij, hihi. Zo vaak gebakken en gegeten die dingen. De variatie die ik er na een tijdje in bracht, was wat hagelslag erin te doen. Nu kwam ik op Facebook nog meer variaties tegen. Ook een soort van pizza croissantje. Het recept was alleen in het Engels. Er stonden ingrediënten bij die wij volgens mij in Nederland niet in de supermarkt hebben. Ik heb goed naar het plaatje gekeken en heb er zelf een recept bij bedacht. Kijk mee naar mijn pizza croissantjes.

Let’s begin:

Voor de pizza croissantjes heb je nodig: Croissant deeg en pastasaus.


Een soort salami/ peperoni en (geraspte) kaas.


Ik verwarm de oven voor en begin dan met het croissant deeg. Op de verpakking staat dat je ze moet uitrollen en op de stippellijn moet doorsnijden. Zo krijg je 2 driehoeken. In het midden van de dikke kant maak je een sneetje van 4 cm.


Vervolgens smeer ik met een lepel wat pastasaus op het deeg. Een beetje naar eigen inzicht is dit gedaan.


Vervolgens komt de salami erop. Je kan kiezen voor 2 plakken.


Of voor 1 plak (door de helft gedaan). Hierdoor smaakt je croissantje iets minder naar salami.


En als laatste strooi je er wat kaas overheen.


Vervolgens rol je de croissant op. De zijkanten moet je wel even wat goed aandrukken, omdat je met de saus en de salami zit. Dat wil er een beetje uitlopen. Even goed dicht drukken dus.


Ze verdienen misschien zo geen schoonheidsprijs, maar goed haha. Voor een echt croissant uiterlijk heb ik ze een beetje gebogen neergelegd op de bakplaat.


Daarna gaan ze de oven in voor 15 minuten op 200 graden.


En tadaaa! Kijk hoe mooi bruin en groot ze zijn geworden. Even een beetje laten afkoelen en je kunt ze eten. Ze zijn het lekkerst als je ze warm eet.


Ik moet zeggen dat ze echt heerlijk smaken! De buitenkant is wat zoet door het croissantdeeg.


En binnenin is het lekker hartig. Echt een lekkere combinatie. Ik vind persoonlijk 2 plakken salami iets te overheersend, dus ik ga liever voor 1 plak.


Het valt ook mee hoe vullend ze zijn. Na  croissantjes zit je wel vol, maar niet zooooo vol. Pluspunt! Dus mocht je net even wat anders willen dan het ‘gewone’ croissantje of iets met chocolade erin. Ik zeg; dit is een aanrader. Ook erg leuk om te maken voor een feestje of picknick.

Ik heb er heerlijk van gesmuld en ik hoop jij ook ;).

Ga jij ook pizza croissantjes bakken?

Misschien is dit ook leuk?

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *