Dit zijn de leukste ideeën voor een mooie trap

Een gastartikel met: dit zijn de leukste ideeën voor een mooie trap!

Veel mensen nemen hun trap voor lief, totdat deze zijn leeftijd begint te tonen. De trapleuningen kunnen gebarsten zijn of er zitten vlekken in het tapijt van de trap. Of misschien zijn de traptreden zelfs niet meer helemaal gelijk. Als je huis toe is aan een traprenovatie, vraag je je misschien af waar je moet beginnen. Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het plannen van een traprenovatie, zoals budget, materiaal en functie. Maar ook de stijl en het design is belangrijk. Want het oog wil natuurlijk ook wat. Een trap is eigenlijk een heel prominent onderdeel van je huis, dus maak er iets moois van. Met de juiste planning en uitvoering kun je een trap creëren die zowel stijlvol als functioneel is. Hier lees je de leukste ideeën voor een mooie trap die helemaal in jouw interieur pas.

Dit zijn de leukste ideeën voor een mooie trap!

Waar begin je mee?

Begin je vaak bij het intypen van ‘kosten traprenovatie en ontmoedigd dat je door de vele zoekresultaten en mogelijkheden? Niet getreurd. De kosten zijn namelijk pas goed te berekenen, als je een beetje in kaart hebt wat je wilt met de trap. Wat is de functie van de trap? En natuurlijk ook het materiaal, het ontwerp en de bekleding spelen hierin een grote rol. Een goede reden dus om daar niet mee te beginnen en eerst in kaart te brengen wat jouw wensen zijn en wat er mogelijk is. Als je eenmaal een duidelijk beeld hebt van je doelen voor de renovatie, kun je de beslissing nemen en aan de slag met dit project.

Geef je trap een opvallende kleur

Na de renovatie kun je je eigen creativiteit kwijt, met de bekleding van de trap. Maar dat kan natuurlijk ook als je trap nog in goede staat is en je deze toch graag een kleine make-over wilt geven. Dus wil je met een kleine aanpassing iets groots veranderen aan de uitstraling? Ga dan voor herschilderen. Kies een mooie opvallende kleur uit, zodat je trap een echte eyecatcher wordt.

Goed om te weten: bij het herschilderen van de trap moet je rekening houden met het soort verf voor het verven van je trap. Omdat een trap vaak belopen wordt, zul je moeten kiezen voor een slijtvaste lak. Hoe ga je te werk? Allereerst schuur je de oude beits van de trap, voordat je hem gaat herschilderen. Als alle beits van de trap is, maak je de treden stofvrij en begin je met het aanbrengen van de grondlaag. Daarna een paar lagen in jouw eigen gekozen kleur eroverheen en je bent klaar!

Dit zijn de leukste ideeën voor een mooie trap

Behang op je trap? Gewoon doen!

Wil je graag iets anders dan anders? Dat kan. Door behang op je trap te plaatsen met een leuk patroon of een felle kleur, geef je je trap een originele look die je regelmatig kan verwisselen. Het is bij het behangen van de trap wel belangrijk dat je het behang niet op de bovenkant van de treden bevestigd. Traptreden worden vaak belopen en het behang zal daarom snel gaan slijten. Een trap behangen is dus ook alleen maar mogelijk als je een dichte trap hebt.

De aankleding van de trap

Onze trap aankleden met foto’s aan de muur.

Voor een leuke en aangeklede uitstraling hoef je natuurlijk niet alleen maar op de trap te blijven. De ruimte eromheen verdient ook een mooie aankleding. Zo kun je bijvoorbeeld proberen je trap aan te kleden met priklichtjes of stijlvolle slingers. Je kunt ook een beetje karakter toevoegen door manden op te hangen, met plantjes erin of wandplanken met leuke posters of lijsten. Hoe je het trapgat ook inricht, bedenk dat je trap een belangrijk deel van je huis is en ook zo behandeld mag worden. The sky is the limit!

Dit zijn de leukste ideeën voor een mooie trap in een artikel. Hopelijk heb je wat aan de tips. 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1171

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *