Wat moet ik met mijn coupe in de lockdown?

coupe in de lockdown

Hoi! Wat moet ik met mijn coupe in de lockdown?! We kennen allemaal misschien wel die andere uitspraak: ‘wat moet ik met mijn l…. in de lockdown?!‘ Mag je zelf invullen wat er op de puntjes moet staan, haha. Voor de vrouwen onder ons (misschien ook wel veel mannen): wat moet ik met mijn coupe in de lockdown? Gelukkig kunnen we daar straks wat aan doen…

Wat moet ik met mijn coupe in de lockdown?

Aan het begin van deze lockdown dacht ik nog: ‘ach, niet naar de kapper. Dat maakt voor mij niet veel uit’…. Daar krabbel ik nu wel van terug hoor. Ik zal je vertellen welke ‘hinder’ ik ondervind, maar ook welke voordelen er zijn van mijn lange haar.

Rond de kerstvakantie had ik het plan om naar de kapper te gaan. Dat doe ik eigenlijk altijd rond die tijd… Nou dat kon ik dus vergeten. Ik had zelf Corona en alles zat dus dicht. En dat hield langer aan dat we allemaal dachten….

Nou is het voor vrouwen minder erg dat je lange tijd niet naar de kapper kunt. Met lang haar valt het minder op. Een kleurtje in je haar? Ja dat ga je wel merken qua uitgroei. Ik hoor mijn moeder vaak zeggen: ‘man man, het grijze gebied wordt alleen maar groter’…

Nadelen

Dode puntjes

Waar ik vooral op stuit: dode puntjes! En dan compleet puntig en dood gewoon. Niet echt heel charmant vind ik. Nu moet ik zeggen dat andere dat niet snel zien, maar ik zie het zelf heel erg. Mijn haar was ook een beetje in laagjes geknipt. Die laagjes zijn ondertussen wel helemaal verdwenen kan ik je zeggen.

Weg highlights

Ohja en blondje highlights. Tja dat is meer: onderaan in de dode lokken een lekker blond kleurtje en bovenaan een donkere kleur. Ziet er ook niet echt heel top uit…. Maar het is allemaal nog te doen.

Knopen en klitten

coupe in de lockdown

Dan een ander ding: de knopen die ontstaan in mijn haar. Man man, wat een ellende. Ik heb er laatst een stuk uit moeten halen…! Kreeg de knoop er niet goed uit. Door die dode punten onderaan gaat het klitten. Irritant….Op tijd kammen als ik gedoucht heb dus. Wanneer ik te lang wacht, zit ik met ellende.

Het borstelen duurt nu ook stukken langer. Voordat ik er goed doorheen ben (hele armverlading verder joh). Armspieren train je wel op deze manier. Dat vind ik dus wel een nadeel: al die knopen in mijn haar. En door de dode punten oogt mijn haar ook minder gezond. De ‘glow’ is er een beetje uit…

Voordelen

Krullen of stijlen

De voordelen van langer haar is wel dat je coupes kunt uitproberen. Ik weet nu hoe stijl haar zonder laagjes staat. Best leuk! Nu mijn haar langer is, kan ik het ook eens stijlen. Normaal heb ik wat slag in mijn haar. Ik kan het nu eens krullen met een krultang of juist stijl maken.

Mijn haar heb ik nooit ook echt vaak vast. Nu het wat langer is, kan ik daar ook dingen meer uitproberen. Een staart of knotje. Eens prutsen wat leuk kan staan.

Kleuren of knippen

Zo kan ik natuurlijk zien hoe dat staat. We zitten toch veel thuis, dus experimenteren met je kapsel kan prima. Tijd zat en je haar is er vast en zeker lang genoeg voor. Mocht je lef hebben, dan kun je het zelf ook een ander kleurtje geven natuurlijk. Het internet staat nu vol tips hoe je zelf je haar kunt kleuren.

Voor de echte dare devils: probeer zelf weer vorm te geven aan je coupe. Ik weet dat dat bij vrouwen gevoelig ligt (althans bij mij heel erg!). Ik zou dat nooit zelf doen. Kappers hebben ervoor geleerd om je haar netjes te maken. Ik niet. Dus zou er ook nooit aan gaan prutsen.

coupe in de lockdown

Maar je kunt het proberen…. Maar mij niet gezien. Bij mannen is het makkelijker met kort haar: tondeuse erover… Mijn moeder doet dat regelmatig bij mijn vader en vriendje. Gaat prima. Al durf ik te wedden dat Thijs straks gewoon liever weer naar de kapper gaat. Zit het toch net even wat mooier.

Lekker laten groeien

Wat moet ik dus met mijn coupe in de lockdown? Eigenlijk niks, haha. Lekker laten groeien….. Er is weinig aan te doen. Wanneer ik naar de kapper ga, zou ik zeker de dode punten eruit laten knippen, maar verder lekker lang laten. Is prima en staat leuk. Ik kan er dan meerdere kanten mee op. En ben er ondertussen aan gewend, haha.

Wie weet lopen er straks vele met een langere haren. Lachen! De kappers mogen weer open hebben we gehoord…. Stormloop natuurlijk! Ik wacht mooi even met gaan. Risico dat alles weer dicht moet. Tja dat is dan maar zo. Ik kan er nog mee leven. Maar zal wel blij zijn om straks in de kappersstoel te zitten.

coupe in de lockdown

Hoe is het met jouw kapsel gesteld? Al een kappersafspraak gemaakt?

* dit artikel bevat een samenwerking* 

[shopsuite_snippet id=54d2]

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *