Tips voor de zomermaanden make-up & verzorging

Tips voor de zomermaanden make-up & verzorging

Hoi! Jaaa, de lente is aantocht. Ik heb nu al helemaal zin in het lente zonnetje en lekker buiten zitten met je zonnebril op. Echt heerlijk. Nog heel even wachten en dan is dat mogelijk. Qua make-up routine en verzorging ga ik vaak wat aanpassen naarmate het mooier weer wordt. Hoe ziet mijn verzorgingsroutine er uit en welke producten ga ik dan juist gebruiken? Handige tips voor de zomermaanden make-up & verzorging.

Tips voor de zomermaanden make-up & verzorging

Geuren

Wat ik vaak iets aanpas zijn mijn luchtjes en geuren die ik draag. De iets zwaardere parfums gaan aan de kant en maken plaats voor mijn zoete en lichte geuren. Van de lente word ik blij en bloemig. Zo worden mijn parfums ook, haha. Ook draag ik nu sneller een eau-de-toilette. In de zomer wissel je vaker van kleding of look. Dus een luchtje kan minder lang blijven hangen. En zo kan je ook vaker afwisselen van bloemig naar zoet. Ik kom al helemaal in de lente stemming zo. Op mijn blote benen en armen spuit ik ook vaak een bodymist in de warme maanden. Zo ruik ik helemaal lekker zoet naar zomer. Ik vind dat echt heerlijk.

Mijn haren was ik in de zomermaanden vaak met een Zomerblond shampoo van Andrélon. Mijn haar wordt lichter door de zon en dit blijft mooi met deze shampoo. Dus die ik ga vast maar weer eens inslaan.

make-up van haarspullen.nl

Make-up

Qua make-up zal er niet veel veranderen aan mijn look. Mijn ogen opmaken zal hetzelfde blijven: mascara en oogpotlood. Wel handig om een waterproof mascara in de lente/zomer te dragen. Stel er komt zweet bij je ogen of iets, dan loopt deze niet uit. En op een regenbui ben je minder voorbereid in de lente/zomer. Dan is waterproof mascara wel fijn. Ook leuk om met kleuren mascara te spelen in deze seizoenen. Dan mag alles wel wat lichter qua make-up.

Voor mijn hoofd gebruik ik verder een BB Cream met SPF 30 erin. Het zonnetje gaat meer schijnen en je huid goed beschermen is belangrijk. Een handige tips is dus om producten met een SPF 30 erin te gebruiken. Zo heb je gelijk een klein laagje zonnebrand op je gezicht.

Tips voor de zomermaanden make-up & verzorging

Verder gebruik ik wat minder blush denk ik. In de warme maanden krijg ik het sneller warm en dan dus ook een klein blosje op mijn wangen. Dit wil ik niet te veel aansterken met een blush. Wel vind ik het mooier om meer highlighter te dragen. Wanneer ik een iets kleurtje op mijn gezicht heb, vind ik dat mooi in combinatie met glimmers van de highlighter. Qua bronzer moet ik even kijken hoe ik dat ga aanbrengen. Als ik al wat kleur op mijn gezicht heb van de zon is dat al mooi.

Verzorging

Qua make-up zal ik dus alles wat lichter en minder aan gaan brengen denk ik. Wel bedek ik plekjes met concealer. Mijn huid goed blijven verzorgen om die plekjes zo min mogelijk te krijgen is dus belangrijk. Ik blijf een dagcrème gebruiken en mijn gezicht goed reinigen met een gezichtsmasker.

En goed blijven drinken. Dat is in de warme maanden zeker belangrijk. Mijn huid droogt sneller uit door het zonnetje. In de winter drink ik graag thee om warm te blijven. Tijdens de warme maanden heb ik hier minder zin in. Dan is het belangrijk dat ik water ga drinken. Ik ben er zelf geen fan van. Wel met limonade erin. Of ik overweeg misschien een Air-Up…. Thijs heeft er eentje en drinkt super veel water hierdoor.

Tips voor de zomermaanden make-up & verzorging

Zo pas ik mijn routine van make-up, verzorging en luchtjes aan op het seizoen. Laat de mooie zomermaanden maar komen hoor! En misschien heb je wat aan deze tips voor de zomermaanden make-up & verzorging.

Verander jij ook wat aan je make-up of verzorging routine in de zomermaanden?

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *