Tanden bleken thuis – review-

tanden bleken thuis

Hoi! Mijn tanden bleken thuis. Kan dat? Jazeker, kan dat. Via tandenblekenthuis.nl heb ik een tandenbleek setje opgestuurd gekregen. Hier kan je thuis dus je tanden mee bleken. Als ik eerlijk ben, was ik hier eerst niet echt een fan van. Ik dacht: is dat wel goed voor je tanden en gaat er niet iets mis. Ik ben daar een redelijk van teruggekomen. In deze post lees je een review over je tanden bleken thuis en hoe dat dus allemaal gaat. En natuurlijk de belangrijkste vraag: heeft het gewerkt?!

tanden bleken thuis

Ik ontving dus een tandenbleek thuis. Dit is een tandenbleek set waterstofperoxide. Is dat niet gevaarlijk? Nee, op de site staat aangegeven dat er o,1 % waterstofperoxide in zit. Dat valt dus erg mee. De set is dus bedoelt om je tanden mee te bleken. Ze kunnen we tot 8 tinten witter worden! Dat klinkt zeer goed. Wat zit er dan allemaal in zo’n pakket?

  • 4 spuiten met waterstofperoxide van 3 ml.
  • 2 bitjes waar de waterstofperoxide in moet en deze moeten in je mond.
  • Een UV-lamp
  • een shadeuide. Hierop kun je bijhouden hoe wit je tanden al zijn.
  • Op de verpakking staat een handleiding in het Engels, maar op de site is deze ook in het Nederlands te vinden.

Hoe werkt het tanden bleken thuis dan? Dat zal ik je stap voor stap uitleggen. Ik heb namelijk de Nederlandse handleiding gevolgd en ik zal je kort vertellen hoe het gaat. Je vult namelijk eerst een boven- en onder bitje met waterstofperoxide gel. In één spuit zit 3 ml en per keer heb je 1,5 ml nodig. Voor de boven- en onderkant. Verdeel de vloeistof goed en vooral aan de voorkant van de bitjes. Daarna druk je deze in je mond. Goed aandrukken dat ze goed vastzitten. Dan pak je de UV-lamp erbij en deze zet je tegen de bitjes aan. Je lippen moet je proberen om de lamp heen te doen. De UV-lamp hou je ongeveer 15-25 minuten er tegen aan en dan kan de lamp uit en de bitjes ook. Deze kan je dan schoonmaken met water.

tanden bleken thuis tanden bleken thuis

Dit herhaal je tot het gewenste resultaat is behaald of tot de spuiten op zijn, haha. Er wordt aangeraden om tussen elke sessie 24 uur te laten zitten en maximaal 3 keer per week dit te doen. Dat heb ik ook netjes gevolgd. Tijdens de eerste keer was het wel even proberen hoe en wat zeg. De gel in de bitjes doen en dit verspreiden gaat prima. Maar daarna moet de hele handel in je mond. Ppff, dat was even een dingetje. Twee bitjes en een lampje. Mijn mond was daar een beetje te klein voor, haha.

tanden bleken thuis

Het kwijl liep mij zo de mond uit, haha. Maar na een paar keer doen, kreeg ik daar handigheid in. Een zakdoekje bij de hand voor het kwijl en af en toe even de bitjes snel uit doen en kwijl wegspugen, haha. Dat ging het prima. Het zit niet heel chill, maar goed. Alles voor het goede doel hè?! Het tanden bleken thuis is best makkelijk te doen en kost niet heel veel tijd. Dat is wel super fijn!

tanden bleken thuis

Nu is natuurlijk de vraag: heeft het gewerkt? Mijn tanden waren voor die tijd op zich al best wit. Niet echt gelig ofzo. Hierboven zie je een foto van ‘before’. En dan zie je hieronder twee foto’s van ‘after’.

tanden bleken thuis

Mijn tanden zijn zeker iets witter. Na de behandeling hoef ik ook geen witte tanden lach als Alex van Temption Island (serieus, zijn tanden zijn gewoon té wit! Haha). Maar een stukje witter vind ik wel mooi. Vooral mijn twee bovenste voortanden zijn witter. Daar komt het lampje natuurlijk ook het meest tegenaan. Het verschil is dus niet al te groot, maar het heeft wel iets gewerkt.

tanden bleken thuis
Dus wil je thuis witte tanden creëren dan is dit zeker een oplossing. Je hoeft er de deur niet voor uit en het duurt niet lang. Of het echt een groot verschil geeft? Dat weet ik zo net nog niet. Misschien wanneer je tanden iets geler zijn, dan zal je het beter zien. Maar ik ben over mijn resultaat wel tevreden. Echt leuk om eens uit te testen en ik ben blij met het resultaat!

Tanden bleken thuis, iets voor jour? 

 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1190

15 reacties

  1. Staat er dan ook iets in de handleiding over minder koffie, thee of rode wijn te drinken? Heb altijd gehoord dat dit je tanden verkleurt en je dat niet mag drinken als je met bleaching bezig bent…

  2. O wat bijzonder. Ik weet wel dat mijn tandarts ook deze dingen verstrekt alleen worden de bitjes dan speciaal voor je tanden gemaakt en ontvang je ook van die spuitjes. Hierbij worden je tanden echt 3 tot 4 tinten lichter. Alleen kost het wel een aardige duit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *