Review natuurlijke deodorant – Paper & Boo-

natuurlijke deodorant

Hoi! Een deodorantje gebruiken we allemaal elke dag wel. Mijn eerste deo’s zijn van die spuitbussen geweest. Die zie je nu nog steeds, maar ik gebruik ze niet echt meer. Ik ben meer fan van een roller of stick deodorant. En daar komt nu nog een variant bij:  een natuurlijke deodorant van Paper & Boo.

Paper & Boo

Een natuurlijke deodorant…. Juist, niet een deodorant in de vorm van zo’n spuitbus. Want eerlijk: zo’n spuit deodorant is bij mij altijd zo op en hop ik gooi de fles weer weg. Erg zonde en slecht voor het milieu.

Met de natuurlijke deodorant van Paper & Boo heb je hier geen last van. Dit is namelijk een deodorant in een blikje. Het lijkt bijna wel op een crème. Je smeert deze deodorant met je vinger onder je oksel. Een beetje als een stick deodorant. Daar lijkt deze het meeste op.

natuurlijke deodorant

Paper & Boo is opgericht om de wereld een stukje mooier te maken. Het motte van hen is dan ook: ‘ verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Het doel is om gebruik van wegwerp plastic te verminderen. Paper & Boo zijn duurzame alternatieven voor plastic verpakkingen en producten.

Het doosje waar de natuurlijke deodorant in verpakt zit, is volledig biologisch afbreekbaar. Plus het blikje is recyclebaar. De basis van de deo bestaat uit zuiveringszout, kokosolie en shea boter. De deo is 100 % plantaardig en is niet op dieren getest. Het zuiveringszout in de deo zorgt ervoor dat je poriën niet verstopt raken, waardoor je wel blijft zweten, Maar de deo verbloemt de geur.

natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant pepermunt & rozemarijn

In het potje zit 30 ml crème en is goed voor ongeveer 120 frisse oksels. Met één potje zou je ongeveer twee maanden kunnen doen. Je smeert dus dagelijks ongeveer de grootte van erwtje onder de oksel. Het smeert erg makkelijk uit. En daarna zie je er niks meer van.

natuurlijke deodorant

Overige korreltjes vallen van mijn oksels af. En daarna ruiken mijn oksels heerlijk fris. De geur die ik heb is pepermunt & rozemarijn. Een bijzondere combi, maar vind hem super lekker. Het is alsof je een beetje zoete tandpasta onder je oksels smeert.

Echt heel erg lekker fris is deze natuurlijke deodorant pepermunt & rozemarijn. Ik moest er wel even aan wennen om dit met je vinger uit te smeren, maar dat gaat best makkelijk. De geur blijft op zich wel de hele dag hangen. Je ruikt het zweet er niet echt doorheen.

Maar na een warme dag, ruik ik toch wel wat. Dan moet ik nog een keer smeren. Of het een favoriete deo wordt?! Geen idee.. Vind mijn sticks ook altijd erg fijn. Maar voor het milieu is deze veel beter. Naast de geur pepermunt & rozemarijn is er ook nog lavendel en een neutrale variant.

natuurlijke deodorant

Op de website van Paper & Boo vind je nog meer natuurlijk en milieuvriendelijke producten. Denk aan Shampoo Bars, tandenborstels en wasbare wattenschijfjes. Dus zeker een kijkje nemen.

Heb jij wel eens een natuurlijke deodorant geprobeerd? Of zou je dat wel eens willen? 

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Misschien is dit ook leuk?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *