Mijn mascara opdoen: hoe doe ik dat?

mascara opdoen

Hoi! Mijn ogen opmaken. Of eigenlijk meer: mijn mascara opdoen. Hoe breng ik mijn mascara aan? Mijn ogen maak ik namelijk voornamelijk op met mascara en wat oogpotlood. In dit artikel laat ik zien hoe ik dat doe, want ik hou er misschien wel een rare tactiek op na, haha. Het is namelijk een vaste volgorde waarin ik dit doe. Verder maak ik mijn gezicht niet echt op. Ja wat poeder en soms wat bb cream, maar vooral mijn ogen. Daar leg ik de nadruk op. Kijk mee hoe ik mijn mascara aanbreng! En daar komen dan ook close-up foto’s van mijn, uhum, prachtige oog……

mascara opdoen
Misschien eerst handig om te laten zien welke producten ik gebruik. Van voor naar achter zie je: een oogpotlood van de Action. Deze werk echt verrassend goed! Een wenkbrauw potlood van ???? Geen idee, haha. Deze heeft aan de ene kant een potlood en aan de andere kant een borsteltje. Dan een mascara van Catrice ( glam & doll, waterproof) en een mascara van L’Oréal Paris ( False Lash Architect , 4 dimensions effect fibers waterproof).

mascara opdoen mascara opdoen
De reden dat ik 2 mascara’s gebruik is omdat ik dat al een tijdje doe. Ja, i know een hele goede reden.  Maar ik doe dit al zo lang ik mij kan herinneren. Geen idee waarom eigenlijk…. Vaak werkte één mascara minder goed en bracht ik nog een laag aan met een andere mascara. Wel heb ik de laatste tijd plastic mascara borsteltjes. Dit vind ik veel fijner werken. Links zie je het borsteltje van de Catrice mascara en rechts die van L’Oréal Paris. Deze twee werken beide heel fijn. Dan gaan we nu mijn mascara opdoen.

Mascara opdoen: stap voor stap

mascara opdoen
Dan gaan we beginnen! Ik begin altijd met mijn wenkbrauwen. Deze teken ik een klein beetje bij en ‘kam ik in model’.

mascara opdoen
Dan breng ik een eerste laag van de Catrice mascara aan. Deze borstel zorgt ervoor dat mijn wimpers zich goed spreiden.

mascara opdoen
Dan breng ik een laag aan van de L’Oréal Paris mascara.  Deze mascara maakt mijn wimpers langer en wat ‘dikker’.

mascara opdoen
Het oogpotlood komt erbij. En deze breng ik aan onder mijn ogen. Een dun lijntje. Op de foto is dit lastig te zien, maar het lijntje is er wel.

mascara opdoen
En als laatste komt de eerste mascara van Catrice weer terug. Deze breng ik aan op de onderste wimpers en ik breng nog een laag aan op de bovenste wimpers. Dit geeft een mooi effect aan mijn wimpers. Ze zijn nu lang en vallen mooi op.

mascara opdoen

En dat is dan hoe ik mijn mascara aanbreng! Misschien een bijzondere tactiek, maar ik vind dit fijn werken. Mijn wimpers komen op deze manier mooi naar voren en daar houd ik van. De rest van mijn gezicht is namelijk niet zo heftig opgemaakt, dus dan vind ik het mooi dat mijn ogen eruit knallen. Nu heb ik best grote bruine kijkers en dan mooie grote wimpers erbij. Ik hou daar wel van!

Mocht één van deze mascara’s op gaan, dan koop ik dezelfde terug of de waterproof mascara van Kiko. Dat is ook echt een aanrader! En ja, deze heeft ook een plastic borsteltje. Dat werkt echt fijn! Ik hoop dat je een tip of iets in die geest uit dit artikel heb gehaald om je mascara te doen, hihi.

En ik ben wel benieuwd welke producten jij gebruikt voor je ooglook en hoe jij je mascara aanbrengt?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

2 reacties

  1. Als ik bij mezelf twee mascara’s gebruik begint vaak de mascara na de tweede te klonteren of plakken mijn wimpers aan elkaar. Misschien hangt dat ook af van welke mascara’s je gebruikt. Fijn dat dit voor jou wel werkt. Ik vind het ook wel eens leuk om eens een nieuwe mascara te kopen van een ander merk als mijn oude op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *