Huidbehandeling: diepte reiniging – bij Arioque Esthétique

Hoi! Ik heb laatst een huidbehandeling gehad.  Ja het is echt waar! (en wel een diepte reiniging om precies te zijn).  Als ik heel eerlijk ben doe ik dit soort dingen niet zo vaak. Ik gebruik wel wat make-up en reinig mijn huid in de avond met tonic. En daarnaast gebruik ik een dagcrème. Maar dat is het dan ook zo’n beetje. Mijn poriën zijn wel wat verstopt en zo her en der zag ik toch echt wel mee-eters…..

Bij Arioque Esthétique

Ik begon mij toch wel enigszins te storen aan die poriën en mee-eters. Daar wil ik graag wel wat aan doen. Maar ik had geen idee wat, haha.

Bij Arioque Esthétique huidverzorgingskliniek maakte ik kennis met Arioque. Hij is verpleegkundige geweest, maar is nu huidspecialist. Door zijn verpleegkundige achtergrond weet hij alles van de huid. Maar naast huidbehandelingen kun je voor meerdere dingen terecht bij Arioque.  Hij heeft verschillende specialisaties in: laserontharing, huidverbetering en contourverbetering. Zijn behandelruimte zit in Doetinchem aan huis.

Maar ik wilde dus af van mijn verstopte poriën en mee-eters. Eerst gaat Arioque met een huidanalyse apparaat kijken naar mijn gezichtshuid. Eerst wordt gekeken hoe vet mijn huid is, gecheckt op hydratatie en vocht. Ook moet ik nog een lijst invullen met mijn persoonlijke gegevens over mij, gezondheidstoestand en wat meer informatie over mijn huid: of deze gevoelig is, hoe ik deze reinig en over mijn medische achtergrond.

diepte reiniging
Mijn huid voor de behandeling.
Voor de behandeling. Zie alle rommeltjes op mijn neus!

Aan de hand hiervan wordt gekeken welke behandeling het beste is voor mij. Ik heb namelijk een vrij normale huid en deze is niet heel droog of vettig. Wel een beetje gevoelig en wat verstopte poriën en mee-eters dus.

Diepte reiniging

Na veel gekletst te hebben beginnen we de behandeling maar eens. Een diepte reiniging met als doel: onzuiverheden verwijderen en poriën reinigen.

Als eerste wordt mijn huid schoongemaakt en make-up verwijderd. Ik had niet veel make-up aangebracht, maar er blijven altijd restjes zitten.

Dan wordt mijn gezicht schoongemaakt met een zeep. Hierin zitten zuren om mijn huid beter te reinigen en de buitenste huidlaag te verwijderen.

Scrubben is de volgende stap. Ook hier zitten bepaalde zuren in die goed zijn voor je gezicht. Eigenlijk zijn alle producten die Arioque gebruikt speciaal uitgezocht voor mijn huidtype. Zo is geen behandeling hetzelfde. ‘ Voor iemand met een vette huid gebruik ik weer iets andere producten dan bij jou’  legt Arioque mij uit.

Het masker.

Nadat mijn gezicht schoner dan schoon is krijg ik een fijn masker. En daarop komt een verdamp apparaat. Hierdoor gaan mijn poriën open staan. Ik lig zo’n 20 minuten op deze manier met een mini sauna op mijn gezicht. Ondertussen geeft Arioque een schoudermassage of gezichtsmassage met een kwast op je gezicht. Ik koos voor dat laatste. Heerlijk ontspannend.

diepte reiniging
Lekkere warme stoom op je gezicht.

Dan komt het minst leuke moment. De diepte reiniging. Alle poriën staan goed open en dan worden de mee-eters weggehaald en poriën gereinigd. Ook verwijdert Arioque gelijk wat overtollig talg (dat had ik blijkbaar ook nog, haha). Dit gebeurt allemaal met een cureta die als het ware de vuiligheid eraf schraapt.

diepte reiniging
Zie je dat gele spul?! Dat is van mijn huid afgeschraapt. Blegh.

Daarna krijg ik weer een masker om mijn huid te kalmeren. In het masker zitten mineralen en vitamines. Doordat mijn poriën nog open staan worden deze goed opgenomen. En het is heerlijk rustgevend na het ‘weg schrapen’ van alles.

Een fijn verkoelend masker.

Vervolgens worden mijn poriën weer ‘ dicht gemaakt’ met hoogfrequentie. Hierdoor is de huid ook vrij van bacteriën.

De poriën dichtmaken.

Dan krijg ik nog een serum met vitamine C en E en een crème met zonnebescherming aangebracht. En dan ziet mijn huid er weer stralend uit.

Het resultaat

diepte reiniging
Mijn huid na de behandeling!
diepte reiniging
Kijk hoe schoon mijn huid is?!

En het resultaat is echt goed zeg. Mijn poriën zijn niet meer zo zwart en de mee-eters zijn weg. Mijn huid glimt ook weer mooi en voelt zo lekker zacht aan. Zelfs mijn neus is weer heel glad. En deze was eerst wat bobbelig door alle onzuiverheden. Echt zo fijn!

Een gezonde en glimmende huid 🙂

Dat was echt heerlijk ontspannend (oké, op het echte reinigen na). En ik ben heel blij met het resultaat. Tijdens de gehele behandeling heb ik mij zeer op mijn gemakt gevoeld. Bij Arioque ben je geen nummertje. Het is allemaal heel persoonlijk en dat vind ik zeer belangrijk.  Wanneer iets pijn doet of ik even iets niet fijn vind moet ik het aangeven en tussendoor kletsen we ook gezellig. En de behandeling is dus helemaal aangepast op mijn huid en wat daarbij nodig is.

diepte reiniging

Ik kan er zeker wel weer voor een half jaar tegen met dit schone gezichtje! Een diepte reiniging is namelijk iets wat je vaak om het half jaar doet. Ligt natuurlijk ook wel aan je huid. Arioque heel erg bedankt en tot een volgende keer!

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

13 reacties

  1. Wow, ziet er goed uit zeg. En inderdaad een grondige dieptereiniging. Was dat ‘schrapen’ van de huid ook wel ok? Ik kan mij voorstellen dat het ietsje minder fijn aanvoelt. Maar hij is de expert, dus het was ook goed voor de huid? Lijkt mij overigens een fijne behandeling. Ik heb niet veel mee-eters, aan de andere kant zou ik daar wel weer eens naar willen laten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *