Hoe kun je de huid van je gezicht beter beschermen?

Een gastartikel: Hoe kun je de huid van je gezicht beter beschermen?

Heb je de wens om je gezichtshuid goed te beschermen? Dat is een uitstekend voornemen! Je huid heeft hier namelijk veel baat bij, zowel op de korte als op de lange termijn. Maar hoe kun je je huid nu precies beter beschermen? Dit zijn slimme tips.

Hoe kun je de huid van je gezicht beter beschermen?

Huid reinigen

Het reinigen van de huid zorgt voor een goede bescherming. Door de dag heen verzamel je namelijk verschillende viezigheden op de huid. Make-up, bacteriën en ander vuil: het is niet prettig om het lang te laten zitten. Reinig de huid daarom het liefst twee keer per dag: in de ochtend en in de avond. Neem daarbij een voorbeeld aan Korean skincare, waarbij reiniging een van de hoofdrollen speelt in de routine. Je moet het misschien even in je systeem krijgen, maar dit is absoluut mogelijk.

Niet (vaak) grof reinigen, maar mild

Goed, reiniging is dus heel belangrijk. Let erop dat je je huid niet altijd heel grof reinigt, want dit haalt de beschermende laag die je huid zelf aanmaakt steeds weg. Scrubben is bijvoorbeeld echt niet vaak nodig. Gebruik liever een milde cleanser, die wel het vuil weghaalt, maar die de huid verder niet aantast. Zo’n milde reiniging kan je huid iedere dag goed gebruiken! Een grove reiniging is bijvoorbeeld maar eens in de week of paar weken nodig – het ligt er ook een beetje aan hoe gevoelig jouw huid ervoor is.

Hoe kun je de huid van je gezicht beter beschermen?

Bescherming tegen uv-straling

Bescherm je je huid alleen in de zomer tegen uv-straling? Dat kan echt beter! Je hebt zelfs iedere dag baat bij een SPF dagcrème, om de invloed van schadelijke uv-straling tegen te gaan. Zelfs als de zon niet schijnt, is er namelijk nog een effect op de huid. Met name op een wat hogere leeftijd begin je dit te merken. Het is een kleine moeite om iedere dag bescherming aan te brengen, in ieder geval op je gezichtshuid. Kies dus het liefst voor een crème met SPF erin, en breng niet zomaar reguliere zonnebrandcrème op je gezicht aan. Reguliere zonnebescherming is namelijk vrij vet, waar je huid niet altijd even blij van wordt.

Aanvullende verzorging

Kies van tijd tot tijd voor aanvullende huidverzorging, naast je reguliere routine. Je kunt bijvoorbeeld een masker aanbrengen, voor extra voeding. Hier geldt ook weer dat dit niet op dagelijkse basis nodig is. Maar af en toe is het heerlijk om je huid een boost te geven. Dat niet alleen: het is vaak ook een perfect me-time momentje, waarop je verder even helemaal niets aan het hoofd hoeft te hebben. Plan bijvoorbeeld elke week zo’n moment in met jezelf. Het hoeft maar een half uur of een uur te duren: daar moet vast wel ruimte voor zijn in je drukke bestaan.

Bescherming van binnenuit

Hoe kun je de huid van je gezicht beter beschermen?

Tot slot: bescherming komt niet alleen van buitenaf, maar net zo goed van binnenuit. Je huid blijft mooier, gezonder en sterker als je goed voor jezelf zorgt. Slaap voldoende, eet gevarieerd, beweeg regelmatig, bezoek de natuur: het telt allemaal mee. Vermijd stress zoveel mogelijk, als dat ook maar even kan. Als je leven in balans is, zie je dit ook terug in je huid.

Hopelijk heb je wat aan deze tips over: Hoe kun je de huid van je gezicht beter beschermen?

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *