Een beetje extra aandacht voor je wimpers

extra aandacht voor je wimpers

Een beetje extra aandacht voor je wimpers. Daar houd ik wel van. In dit gastartikel lees je handige tips om je wimpers in een mooie vorm te krijgen. Zeker als je niet gezegend bent met lange Bambi wimpers. Handig! 

Een beetje extra aandacht voor je wimpers

De één is gezegend met volle, dikke exemplaren die van nature een prachtige krul omhoog hebben. De ander moet het doen met korte varianten, die juist eerder naar beneden hangen. Je wimpers. Ze hebben oorspronkelijk een duidelijk doel, je ogen beschermen tegen vuil, vocht en te veel licht, maar doen ook heel wat voor je uiterlijk. En gaat dat niet vanzelf, dan kun je ze daar best een handje bij helpen.

Je moet het er maar mee doen

Misschien heb je er nog nooit op gelet, maar net als bij zoveel andere onderdelen van ons lichaam komen ook wimpers in alle soorten en maten. De meeste wimpers zijn redelijk gemiddeld. Niet opvallend lang of kort, niet extreem krullend, maar ook niet helemaal plat. Dit is het soort wimpers waar je met wat mascara vaak vrij gemakkelijk wat van kan maken, al moet je wel de juiste technieken kennen.

Dan zijn er ook nog van die wimpers om jaloers op te worden. Van die complete waaiers, van lange haartjes die als vanzelf omhoog krullen. Deze zien er zelfs zonder mascara vaak al fantastisch uit, en hebben nauwelijks extra hulp nodig om je ogen op de meest flatteuze manier te omlijsten. Dit soort exemplaren is echter wel vrij zeldzaam, dus de kans dat je ermee geboren bent is helaas niet zo groot.

extra aandacht voor je wimpers

Wat helaas vaker voorkomt, zijn korte, stugge wimpers die niet leuk omhoog krullen, maar min of meer recht vooruitwijzen of naar beneden hangen. Zelfs met mascara kan het lastig zijn om het juiste effect te bereiken, al is er uiteindelijk voor iedere wimper een oplossing.

Hoe zorg je ervoor dat ze doen wat jij wil?

Als je de perfecte wimper hebt, ken je dit hele probleem waarschijnlijk niet. Ben je niet één van die zeldzame gelukkigen, dan is de kans echter groot dat je al heel wat mascara’s die wonderen beloven geprobeerd hebt om de wimpers van je dromen te creëren. Heeft dat tot nu toe nog niet het gewenste resultaat gehad, begin dan voortaan eens met het gebruiken van een wimperkruller. Daarmee geef je ze een zetje omhoog, wat je vervolgens kunt fixeren met een goede mascara. Zeker wanneer je wimpers niet makkelijk in model blijven, kan kiezen voor een waterproof variant slim zijn. Deze is namelijk vaak wat steviger, en houdt het model van de wimper beter vast. Breng meerdere dunne laagjes aan, om zo volume te creëren en klontjes te voorkomen. 

extra aandacht voor je wimpers
new wimpers.

Werkt dat nog steeds niet? Overweeg dan ook eens om nepwimpers te gebruiken. Die zie je de laatste jaren steeds meer, en in allerlei soorten en maten. Ook in niet al te lange, extreem opvallende varianten die je prima naar je werk kunt dragen. Het is even oefenen en uitproberen, maar zeker bij wimpers die van nature echt niet doen wat jij wil kan het een uitkomst zijn.

extra aandacht voor je wimpers

Geef jij wel eens een beetje extra aandacht voor je wimpers?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *