Durf weer te lachen met een onzichtbare beugel!

Durf weer te lachen met een onzichtbare beugel

Een gastartikel: durf weer te lachen met een onzichtbare beugel. Check deze post met handige tip! 

Iemand kan nog zo mooi gekleed zijn, een prachtig kapsel hebben en de duurste sieraden dragen: de eerste indruk wordt voornamelijk gemaakt door een lach. Een smile op je gezicht is een universeel teken van positiviteit en vriendschappelijkheid. Veel mensen hechten dan ook waarde aan een gezond en mooi gebit. Een onzichtbare beugel kan je helpen om dit te bereiken. Je hebt het misschien al eens voorbij zien komen, maar wat is het precies en hoe werk het?

Het doel van een onzichtbare beugel

Het hebben van een mooi gebit lijkt populairder dan ooit. Er is haast geen BN-er meer te zien op TV of social media die geen strak en stralend gebit heeft. Toch vinden veel mensen kaarsrechte witte tanden ‘fake’. Ze gaan liever voor een natuurlijke en realistische look. Een onzichtbare beugel kan hier goed bij helpen. Het verandert de kleur en vorm van je tanden niet, maar zet ze wel netjes recht. Zo behoud je jouw persoonlijke eigenschappen maar zie je er wel verzorgt uit. 

Hoe werkt zo’n doorzichtig bitje?

Je bent vast wel bekend met traditionele beugels. Dit zijn doorgaans metalen spalkjes of brackets die druk uitoefenen op je tanden om de boel weer recht te zetten. Als je pech hebt zit hier ook nog een buitenboord constructie bij. Doorzichtige beugels werken in essentie niet anders, alleen zijn ze niet gemaakt van metaal maar van kunststof. Het transparante bitje wordt speciaal op maat voor jouw tanden gemaakt, op basis van een afdruk van je gebit. Er worden vervolgens subtiele wijzigingen in aangebracht zodat het doorzichtige kunststof langzaam jouw gebit de goede richting in duwt. Simpel toch?

Durf weer te lachen met een onzichtbare beugel

De voordelen van een onzichtbare beugel

Een onzichtbare beugel is hip, dat mag duidelijk zijn. Van vrouwen blog tot heren magazine, overal lees je erover. Allemaal leuk en aardig, maar waarom zou je niet gewoon kiezen voor een standaard beugel? Dat kan natuurlijk ook, en voor complexere zaken (zeer scheef gebit, gedraaide tanden, overbeet etc.) is een onzichtbare beugel misschien minder geschikt. 

Heb je echter een prima gebit, die net wat mooier en rechter kan staan? Dan is een onzichtbare beugel de ideale oplossing. Hieronder een aantal voordelen op een rijtje:

  • Het is relatief goedkoop
  • Je hoeft niet regelmatig langs bij de tandarts (op onhandige tijden)
  • Er blijven niet steeds etensresten tussen zitten
  • Het doet over het algemeen geen pijn
  • Last but not least: het valt nauwelijks op!

Geinig ding dus, zo’n doorzichtige beugel. Zonder al te veel gedoe kun jij je tanden net wat rechter zetten en beter laten uitlijnen. Ideaal nu de zomer is aangebroken en we weer volop lachend op de foto moeten! 

Durf weer te lachen met een onzichtbare beugel. Ik denk dat dit een ideale oplossing is. 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *