Alles over parfum – tips

Hoi! Mijn parfum kast is een eyecatcher in de kamer. Oké, deze wordt gedeeld met mijn nagellak maar op de bovenste plank staan al mijn parfums. Waarom ik er zo veel heb? Lees dit artikel verder en waarom ik zo dol ben op parfum. En wat tips hoe je parfum het beste kunt bewaren. Wist je dat je op de site van Parfumdreams ook super veel mooie luchtje van goede merken kunt scoren? Zo ook de miss dior bij parfumdreams!

Alles over parfum

Ik draag het liefste elke dag een ander luchtje. Niet graag twee of drie keer dezelfde parfum achter elkaar. Ik houd gewoon graag van afwisseling. Vandaar dat ik ook aardig wat flesjes heb….

Wanneer ik nieuwe parfum aanschaf kijk ik altijd of er eau de parfum op staat. Eau de toilette is namelijk een lichte en meer waterige formule. Deze bevat 5 tot maximaal 15% aromatische ingrediënten. De geur is niet zo overweldigend en verdwijnt na een paar uur. Eau de parfum bevat een hogere concentratie van aromatische ingrediënten ( rond de 15%). Hierdoor blijft de geur veel langer hangen.

Een geur die langer blijft hangen is fijner. Vandaar dat ik daar voor ga. Ik heb een paar parfums waar eau de toilette op staat. Deze waren lekker goedkoop en draag ik vaak als ik een dagje thuis ben. Mijn parfums scoor ik vaak in Duitsland bij de drogisterijen. Deze is daar vaak goedkoper.

Sprayen en bewaren

Wanneer ik de deur uit ga, doe ik altijd een luchtje op. Ik vind het gewoon fijn om lekker te ruiken. Ik denk wel herkenbaar. Vooral in de zomer wanneer het warm is en je zo plakkerig bent. Dan is een frisse geur fijn om je heen. De perfecte plekken om parfum te sprayen en deze lang te ruiken hierdoor: nek, hals, achter de oren, op de polsen en in je decolleté. Parfum heeft warmte nodig om te kunnen verdampen. Dus alle plekjes waar het warm is, is de beste plek om te sprayen.

Mijn parfum staat dus mooi uitgestald in een vitrinekast. Zo kan ik ook naar de mooie flesjes kijken vergeet ik geen luchtje op te doen. Ze staan mooi in het zicht. Maar eigenlijk is dit niet een goede plek om ze te bewaren. De beste plek is: donker, koel en goed gesloten. Mmhh, niet in het licht dus Merle…

De levensduur van je parfum kant verminderen door licht, temperatuur en zuurstof en je huid. Door licht kunnen je parfum bestanddelen aangetast worden en minder sterk of zelfs slecht gaan ruiken. Het beste is een dichte kast dus. Misschien deze toch eens in de voorraadkast zetten. Daar is het vaak koel en komt weinig licht.

Maarja: dan kan ik niet altijd naar die mooie flesjes kijken. Struggles, haha. Ik doe door de hoeveelheid verschillende flesjes best lang met mijn parfum. Dus ze goed bewaren is wel belangrijk. Ach en als ik echt een parfum niet lekker meer vind ruiken en niet meer oké vindt, komt er vast een andere. Wat vervelend ook zeg, haha.

alles over parfum

Zelf heb ik nog een luchtje van Marc Jacobs op mijn wishlist staan. Deze flesjes zien er gewoon zo mooi uit en de geuren zijn top. Maar zit een prijskaartje aan…. Even sparen dus. Verder ben ik ook fan van Bruno Banani luchtjes. Deze geuren kunnen altijd.

Yes, ik ben dol op parfum en draag het dus elke dag. Jij ook?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1182

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *