3 feitjes over shampoo die je nog niet wist

Een gastartikel met: 3 feitjes over shampoo die je nog niet wist. 

Heb je je ooit afgevraagd waarom shampoo zo lekker is? We gebruiken allemaal shampoo, maar hoeveel weten we er eigenlijk van? De kans is groot dat we niet zoveel weten als we misschien wel zouden moeten. Zo is het belangrijkste ingrediënt van shampoo bijvoorbeeld parfum. Dit verdampt snel, maar laat wel een heerlijke geur achter. Hieronder staan drie leuke feitjes over shampoo die je de volgende keer dat je naar een shampoofles grijpt, zeker zult onthouden!

3 feitjes over shampoo die je nog niet wist

#1 Shampoo werd uitgevonden in de jaren 1920

Ja, dat klopt, shampoo is best een nieuwe uitvinding. De eerste moderne shampoo werd namelijk in 1927 bedacht door Hans Schwarzkopf, een Duitse chemicus. Daarvoor gebruikten mensen meestal zeep om hun haar schoon te maken. Maar zeep was niet erg effectief in het verwijderen van olie en vuil uit het haar, dus shampoo won snel aan populariteit. Tegenwoordig zijn er héél veel verschillende shampoo-merken op de markt, zoals bijvoorbeeld DS Laboratories en meer! Welke type haar je ook hebt, er is vast en zeker een perfecte shampoo voor jouw prachtige haren. En verdwaal vooral niet in de hoeveelheid keuze die er nu is. Online is ook een hoop te vinden, en dit is vaak ook super gemakkelijk. Succes! 

#2 Shampoo is genoemd naar een Hindi woord

Het woord “shampoo” komt van het Hindi woord “champo”, dat “drukken” betekent in India. Shampoo werd oorspronkelijk gebruikt om de hoofdhuid te masseren. Dit gebeurde met een olie of pasta die met de vingers werd aangedrukt en gekneed. Pas begin 1900 begon men vloeibare shampoos te gebruiken en sindsdien zijn er ook meer soorten shampoos op de markt gekomen. Zo hebben mensen verschillende haartypes die verschillende producten nodig hebben. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld vet haar dat vaker gewassen moet worden, terwijl anderen droog haar hebben dat een mildere shampoo nodig heeft. De keuze is reuze! 

3 feitjes over shampoo die je nog niet wist

#3 Shampoo kan slecht zijn voor je haar

Geloof het of niet, shampoo kan eigenlijk slecht zijn voor je haar als je het te vaak gebruikt. Dat komt omdat shampoo de natuurlijke oliën uit je haar haalt, waardoor het droog en broos kan aanvoelen. Als je merkt dat je haar droog aanvoelt na het wassen, probeer dan ook een conditioner te gebruiken om het verloren vocht aan te vullen. Of kies voor een sulfaatvrije Revita shampoo die vroegtijdig haarverlies tegengaat en haargroei helpt stimuleren. Shampoo is een van de meest gebruikte haarverzorgingsproducten ter wereld. Het helpt ons haar schoon, gezond en op zijn best te houden!

3 Feitjes over shampoo die je nog niet wist. Of wist jij ze wel????

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1191

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *