Koken en bakken, is dat wat voor mij?

koken en bakken

Hoi! Koken en bakken, is dat wat voor mij? Ik ben elke zondagavond een trouwe kijker van Heel Holland Bakt. Als ik dat zie denk ik altijd: oh, kon ik ook maar zulke mooie taarten bakken. Maar of het echt iets voor mij is? Dat bespreek ik in dit artikel.

Koken en bakken toen ik klein was

Toen ik klein was, stond ik vaak in de keuken met mijn moeder: koekjes bakken, taartjes maken en ga zo maar door. Koekjes bakken was altijd mijn favoriet weet ik nog. Ik had dan van die leuke vormpjes om de koekjes mee uit te drukken.

koken en bakken

Koken en bakken nu

Nu bakken en koken we minder. Met kerstmis maken mijn moeder en ik altijd een toetje. Daar kunnen we ons dan helemaal in uitleven. Het bakken van dingen gaat nu vooral ‘makkelijk’.  En dan bedoel ik met van die pakken waar eigenlijk alles al in zit en waar je bij wijze van alleen nog een eitje of wat melk aan moet toevoegen. Ook niks mis mee zeg ik zo.

Dat is bakken voor de makkelijke mens, haha. En daar hoor ik ook bij. Een recept volgen van internet of een kookboek is voor gevorderden en wat ze bij Heel Holland Bakt doen, is gewoon next level, haha. Laten we zeggen dat ik ook gewoon minder tijd heb om te bakken of iets lekkers te koken.

Dat laatste doe ik trouwens wel eens. Maar dan is het meer: aardappels, vlees en groente. Niet iets heel bijzonders…. Ik denk dat ik ook een beetje van de generatie ben die alles snel en makkelijk willen doen. Nu eet ik niet elke dag een kant en klaar maaltijd gelukkig, haha. Maar om nou helemaal te gaan experimenteren met kruiden en alles in de keuken. Nee, daar hebben wij het te druk voor.

koken en bakken

Koken en bakken later

Terwijl je dat wel eens zou moeten doen. Vaak krijg je dan de lekkerste maaltijden. Ik zou zeggen: wanneer ik samen woon met Thijs koop ik een goede pannenset en andere benodigdheden en ga ik eens uitgebreid koken…. Of ik koop een goede mixer en ga eens lekker bakken…

Eerlijk? Ik denk dat het meer van die pakken worden waar dus alles al in zit. Ik ben niet echt een groot fan van koken of bakken eigenlijk. Zo af en toe vind ik het wel leuk, maar het moet mij ook niet te ingewikkeld worden. Zo heb ik laatst van deze lava cakejes gemaakt. Ik hoefde zelf (dit is echt waar!) alleen maar twee eieren eraan toe te voegen! Kijk, makkelijk, leuk en lekker. Daar houd ik van, haha.

Op het gebied van koken, geldt zo’n beetje hetzelfde. Je hebt van die pakketten waar je taco’s of bobotie mee kan maken. Die spreken mij meer aan.. Haha. Misschien als ik eens meer tijd heb, dat ik dan eens verder kijk. Maar mijn hobby zal het nooit gaan worden. Maar hé zo heeft ieder zijn ding toch?!

Voor nu kijk ik lekker naar Heel Holland Bakt met mijn zelfgemaakt lava cakeje en geniet van het moois wat die mensen daar kunnen maken, zonder pakket waar alles al in zit.

Vind jij koken en bakken leuk?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

12 reacties

  1. Bij ons thuis kookt mijn vriend eigenlijk altijd. Prima, want hij kan het goed! Als de kinderen straks wat groter zijn wil ik wel taartjes en koekjes met ze gaan bakken, lijkt me zo gezellig!

  2. Ik vind bakken fijner dan koken, meestal omdat ik het resultaat interessanter vind :p Koken vind ik soms een opgave omdat het meestal voor enkel mezelf is, maar probeer wel elke dag mijn best te doen, als is het niet altijd even uitgebreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *