Oksels laseren bij Arioque Esthétique – mijn ervaring

Hoi! De zomerse maanden vraagt altijd wat extra scheerwerk. Oksels, benen, bikinilijn. We zijn er maar druk mee. En dan heb ik ook nog wel eens last van scheerirritaties.. Grrr, niet altijd fijn. Om een beetje werk te ontnemen heb ik mijn oksels laten laseren. Dit heb ik gedaan bij Arioque Esthétique en in deze post deel ik mijn ervaring en zie je het resultaat van mijn oksels laseren.

Oksels zijn toch vaak één van de eerste lichaamsdelen die je ziet in de zomer. Deze scheer ik ook het meest en hier heb ik vaak wel wat last van scheerirritaties…. Niet altijd even fijn. En best veel werk om alles bij te houden. Oksels laseren is dan best een handige optie.

Arioque Esthétique

Ik zie steeds meer mensen die hun oksels laten laseren of kiezen voor IPL behandeling. Ik koos voor het eerste omdat je hier minder behandelingen bij nodig hebt en dit sneller en beter zou werken. Na de laserbehandelingen zijn die plekken haarvrij en zijn er geen na komende behandelingen meer nodig. Bij IPL heb je jaarlijks nog na behandelingen.

Oksels laseren

Dit is het laserapparaat.

Oksels laseren kost je gemiddeld 4-6 behandelingen. En daarna ben je ook echt klaar. Bij een IPL ben je zeker 10 behandelingen kwijt. Dat is dus best een verschil. Ik ga mijn oksels laten laseren bij Arioque!

Hoe gaan de behandelingen in zijn werk? Mijn oksels worden eerst een beetje geschoren zodat het overtollige haar helemaal weg is. Daarna krijg ik een koude gel op gesmeerd en dan komt het laserapparaat erbij.  Deze wordt geplaatst op de plekken van de ongewenste haargroei. De laserstraal dringt door tot het haarzakje, waardoor deze definitief vernietigd wordt. Omdat de straling van de laser van korte duur is en de gekoelde kop de huid afkoelt, wordt de huid rondom het haarzakje optimaal beschermd. Plus de huid wordt gekoeld door de verkoelende gel.

Arioque gaat snel met de laser over mijn oksels heen en na een paar minuten is hij eigenlijk al klaar. Even mijn oksel schoonmaken en ik kan alweer gaan. Super makkelijk en het doet helemaal geen pijn. Je voelt niks van de laserstralen. Oké, eerlijk: de eerste paar behandelingen zijn zeker pijnloos. Kom je verder in het proces dan worden je haartjes ook dunner. Dan voel je de laserstraal wel. Of je voelt eigenlijk een heel warm gevoel. Dat kan soms een beetje prikken. Maar wil niet zeggen dat iedereen dit zo voelt hoor (zoals ik wel eens zeg: ik ben soms een mietje….).

Wat ik wel gelijk merk is dat ik minder vaak mijn oksels hoef te scheren. Vaak is dit wel om de twee dagen, maar kan nu gerust om de vijf dagen scheren. Dat is al heel erg fijn.

oksels laseren

Het resultaat

Ik heb nu  zes behandelingen gehad en nog niet klaar. Mijn haartjes zijn nogal dik en heel zwart. Dat kost wat meer tijd en moeite om dit weg te krijgen dus. Arioque blijft nu ook wat langer op één plek met de laser. Dat voel je wel even. Maar zoals ze zeggen: wie mooi wil zijn moet pijn lijden, haha. En echte pijn is het nou ook weer niet.

oksels laseren

Het resultaat is nu al erg fijn. Mijn haartjes zijn ook stukken dunner en je ziet al plekken waar het niet meer terug komt. Mijn moeder heeft ook haar oksels laten laseren en zij was met vijf behandelingen klaar. Ik ben dus een bijzonder geval, haha. Zij is ook erg blij met het resultaat. We staan niet meer elke week onze oksels te scheren. Weer een routine minder.

oksels laseren

Ben jij benieuwd geworden naar laserbehandelingen bij Arioque? Naast oksels kun je eigenlijk over je hele lichaam haar weg laten laseren. Denk aan: benen, bikinilijn, rug, wangen en ga zo maar door. Neem zeker een kijkje op de site van Arioque.

Momenteel heeft hij ook actie lopen op de laserbehandelingen: je bikinilijn voor €99,- i.p.v. €130,- en je oksels voor €45,- i.p.v. €80,-. En je blijft deze prijs betalen tot je uitbehandeld bent. Dat is zeker een leuke actie!

Heb jij ook je oksels laten laseren? Of zou je dat graag willen?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *