Mijn valkuilen van ZZP’er zijn

Hoi! Mijn valkuilen van ZZP’er zijn. Ik ga je wat meer vertellen over mijn werk als blogger/influencer/webshop eigenaar. Een eigen baas ben ik niet in hart en nieren denk ik, haha. Tuurlijk leer ik veel en kan ik al heel veel. Maar er zijn een paar valkuilen waar ik minder goed in ben. Logisch denk ik, dat zullen meer mensen hebben. Ik vertel je wat mijn valkuilen als ZZP’er zijn.

Parttime voor mezelf

Ik werk parttime als onderwijsassistent op een basisschool. Maar daarnaast besteed ik meer tijd aan mijn werk als blogger/influencer en aan onze webshop. Dit als ZZP’er dus. Eigen baas. Hoewel, ik werk natuurlijk veel met Thijs samen. Hij doet veel achter de schermen voor mijn blog en de webshop. Alles op technisch gebied neemt Thijs voor zijn rekening. Super fijn dat we dit zo samen kunnen doen.

mijn valkuilen als ZZP'er

Ik heb al eerder eens een artikel gemaakt hoe mijn werkzaamheden als blogger/influencer eruitzien. Dat ga ik verder niet bespreken. En ik heb ook al eens geschreven over mijn werkzaamheden die ik heb voor de webshop heb.

Mijn valkuilen als ZZP’er

administratie

De dingen die ik daar benoem, kan ik dus goed. Maar er zijn ook wat aspecten van ‘het voor jezelf werken’ die mij minder liggen. Mijn grootste struikelblok is denk ik: administratie. Ik denk dat veel ZZP’ers nu denken: dat herken ik! Voor velen is administratie een struikelblok.

En zo ook voor mij. Niet alleen voor mijn website maar ook voor de webshop. Nu neemt Thijs veel administratieve taken op zich maar ik ontkom er niet aan. Op internet zijn veel fijne sites waarop je administratie kan bijhouden, boekhouding en facturen kan versturen. Het bijhouden van facturen kan heel goed online. De kwartaalaangifte doe ik nu ook maar dat heeft heel wat geduld en tijd gekost voordat ik het doorhad, haha.

Kosten voor de webshop en inkomsten allemaal naast elkaar zetten en bijhouden is ook niet mijn sterkste kant. Misschien wel heel belangrijk maar dit is meer de taak van Thijs. Rekenen en cijfertjes zijn niet mijn sterkste kanten zeg maar….

Technisch

Daarnaast ben ik technisch op internet niet heel sterk. Ik kan artikelen maken en deze gericht schrijven voor Google. Ik kan producten op een webshop zetten. Maar een webshop in elkaar zetten is zeker niet mijn sterkste kant. Er zijn super veel programma’s online waarop je dat makkelijk kan doen. Vaak zitten hier ook boekhoudpakketten bij. Een heel pakket om een webshop te starten. Echt ideaal!

Als ik mij daar in verdiep moet ik het best kunnen. Maar ik heb Thijs! Haha. Mijn vriend: de grafisch designer die dat natuurlijk ook kan. We moeten elkaar in de kracht zetten. Ik heb ideeën en Thijs maakt alles online en geeft alles vorm. Super fijn.

Tijd indelen

Nog een klein struikelblok…. Effectief werken. Misschien is hier ook nog een slag in te slaan, haha. Doordat ik de ochtend op school werk en de middag dus voor mijzelf ben ik geneigd eerst thuis lekker te gaan zitten en alles op mijn telefoon door te nemen. Kost tijd, Merle…. Niet handig. Ik moet een wekker zetten en zeggen: nu ga ik beginnen.

En doordat ik thuis werk, ben ik ook snel geneigd om wat andere dingen zo tussendoor te doen. Even de wasmachine aanzetten of een ander klusje in huis. Dat soort dingen moet ik in het weekend doen, haha. Of doordat ik dit doordeweeks doe, kan ik in het weekend nog werken aan mijn blog of webshop. Ik kan mijn eigen tijd indelen, haha.

mijn valkuilen als ZZP'er

Heb jij valkuilen als ZZP’ er?

*Jortt heeft me geïnspireerd tot het schrijven van dit artikel*. 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1182

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *